El Tramvia de Barcelona es posa mascareta contra la COVID-19

• Es tracta d’una acció de conscienciació sobre l’ús de la mascareta amb la voluntat de donar visibilitat al compromís de TRAM amb la ciutadania.
• TRAM es reivindica també com un transport públic segur amb el conjunt de mesures que està duent a terme.

Barcelona, 18 de novembre de 2020. –TRAM posa en circulació el primer tramvia que llueix al seu frontal una mascareta “adaptada” al vehicle. Tant a la xarxa Trambaix com a la xarxa Trambesòs, les persones usuàries del tramvia així com tota la ciutadania de l’àrea d’influència del transport podran veure tramvies vinilats amb la mascareta.

Es tracta d’una acció simbòlica que se suma a les campanyes que ajuntaments, governs i institucions sanitàries duen a terme per conscienciar sobre la necessitat de protegir-nos amb l’ús de la mascareta, como una de les mesures imprescindibles per frenar i superar l’actual pandèmia. Al mateix temps, TRAM vol transmetre que és un transport públic segur i que aquest vinil és una representació de tots els protocols que ha adoptat per garantir la salut i seguretat dels viatgers i les viatgeres.

Mesures contra la COVID-19 al tramvia
Des del començament de la crisi sanitària, TRAM ha posat en marxa els protocols necessaris de seguretat i higiene i ha intensificat les tasques de neteja i desinfecció. Aquestes accions han estat reconegudes amb el segell de qualitat d’higiene i control d’Applus, que valida la correcta aplicació de tots els protocols per evitar la propagació de la COVID-19 sobre l’entorn físic, les mesures d’higiene, les mesures tècniques, organitzatives, sobre l’equip i les mesures de control d’accés.

TRAM està aplicant tots aquells protocols de manera adequada i efectiva per tal d’evitar contagis de COVID-19 a les seves instal·lacions.

Mesures de seguretat en l’ús del transport públic
Actualment, les mesures de seguretat que totes les persones usuàries han de tenir en compte a l’hora d’utilitzar el transport públic són les següents:
· És obligatori portar la mascareta correctament, tapant nas, boca i barbeta.
· Està prohibit treure’s o baixar-se la mascareta dins dels vehicles.
· És recomana viatjar en silenci.
· És recomana evitar les hores punta.
· És necessari rentar-se les mans abans i després d’accedir al transport públic.