Via única Sitges – Vilanova

12 d’oct. Des de les 09.40 d’ahir un esvoranc a una de les vies del tram Sitges-Vilanova obliga a circular en via única en aquest tram, el que afecta els trens de les línies R2 sud i serveis de Regionals R13, R14, R15, R16 i R17.

Els tècnics d’Adif durant l’evolució de les tasques de reparació han ampliat la previsió de restabliment per dimecres al matí.

En funció d’aquesta informació, Renfe ha decidit establir una nova programació que permeti mantenir el servei minimitzant l’afectació als clients i que principalment manté el q s’ha fet durant el dia d’avui.

– Trens R2 sud: els trens que habitualment inicien o finalitzen el servei a Vilanova o fan a Sitges. Puntualment i en funció de com evolucioni el servei alguns trens prestaran el servei normal. En tot moment s’informarà en temps real als nostres clients.

D’aquesta manera l’oferta de forma genèrica que es presta és:
– Sitges – Barcelona: Quatre trens per hora i sentit
– Sant Vicenç de Calders – Vilanova-Barcelona: Dos serveis per hora i sentit.
– Serveis Regionals R13, R14, R15, R16 i R17: Oferta habitual

Malgrat l’esforç dels tècnics de Renfe per minimitzar aquesta incidència que afecta les instal·lacions, puntualment es podria produir algun retard en els trens que circulen per aquesta via única.

A més Renfe ha habilitat un servei d’autobusos que s’activaria entre Vilanova i Sitges per garantir la mobilitat dels nostres viatgers així com personal d’informació i atenció al client.

Des d’un primer moment i donada les característiques de l’esvoranc, Renfe ha treballat en informar de les afectacions i paral·lelament en dissenyar una modificació de servei adient a la situació de limitació de la capacitat operativa. D’aquesta manera s’ha reprogramat el servei de la línia R2 sud i ja s’ha previst aquest servei complementari per carretera per si fos necessari.

Pel que fa al trànsit de mercaderies, Adif no autoritza el pas de mercaderies fins les 10.00, i a partir d’aquesta hora 1 tren per hora i sentit i sempre en funció de l’afectació q es pugui produir als serveis de Rodalies.

Renfe està informant d’aquesta situació a través dels seus canals de comunicació habituals.