Renfe col•labora amb la 29a edició del Festival Temporada Alta de Catalunya

· El Festival Temporada Alta és una referència cultural a Catalunya i la porta d’entrada del millor teatre internacional

Girona, 06 d’octubre de 2020 (Renfe).
Renfe col·labora un any més amb el Festival Temporada Alta, un referent cultural a Catalunya i porta d’entrada del millor teatre internacional, amb una programació de primer nivell que en l’edició d’enguany es celebra entre el 7 d’octubre fins el 8 de desembre.

Aquesta iniciativa és el pòrtic d’entrada de la temporada teatral a Catalunya i esdevé en cita imprescindible pels amants de les arts escèniques.

Renfe aposta per connectar amb els seus públics ampliant el diàleg a través dels llenguatges més diversos, per això, col·labora i patrocina les accions que ajuden a la promoció cultural i educativa promovent la lectura, recolzant festivals de música i teatre, col·laborant en commemoracions culturals i patrocinant diversos premis de literatura i fotografia, entre d’altres. Es per això que es firma aquest acord de col·laboració amb el Festival, una de les gran manifestacions culturals que es duen a terme a Catalunya.

L’edició d’aquest any estarà inevitablement marcada tant per la crisi social i econòmica com per l’emergència sanitària que vivim des de fa uns mesos, raó per la qual el festival s’ha hagut de reinventar-se. Per primera vegada, doncs, la programació inclou també nous formats digitals que permetran garantir que el festival pugui celebrar-se i permetrà arribar a un públic més ampli.

En aquesta nova edició Temporada Alta segueix apostant pel cinema programant 8 pel·lícules i una videoinstal·lació barrejant produccions internacionals i del país.

El festival manté l’aposta per les produccions del país, algunes de les quals acaben ocupant la cartellera catalana al llarg de la temporada, amb directors i dramaturgs com Julio Manrique, Àlex Rigola, Lluïsa Cunillé, Lurdes Barba, Joan Arqué, David Selvas, Jordi Prat i Coll i Llàtzer Garcia.

Tot i les circumstàncies associades a la crisi sanitària , Temporada Alta presenta una potent programació internacional amb noms com Jan Lawers (Needcompany) amb Viviane De Muynck, Guy Cassiers, Romeo Castellucci, Pippo Delbonoo, Silke Huysmans i Hannes Dereere. El festival impulsa les coproduccions internacionals amb Història d’un senglar, del dramaturg uruguaià Gabriel Calderón, Encara hi ha algú al bosc de Cultura i Conflicte,i els espectacles de dansa Sonoma i Hidden, de La Veronal i Lali Ayguadé respectivament.

Temporada Alta presenta 52 propostes de creació catalana, amb noms com Pau Miró, Bàrbara Mestanza, Joan Yago, Ramon Madaula, Sol Picó, Sílvia Munt, Cesc Gay i El Pot Petit, entre d’altres.

Els viatgers que vulguin apropar-se en tren a Girona disposen de serveis d’Alta Velocitat des de Madrid, Zaragoza, Lleida, Tarragona, Euskadi, Navarra o La Rioja i també amb els serveis de Rodalies de Catalunya per gaudir de les propostes escèniques que ofereix el festival .

Tota la informació sobre horaris i serveis a www.renfe.com i www.rodaliesdecatalunya.cat