L’Espai Mercè Sala acull una exposició amb motiu del 10è aniversari del 48h Open House

19/10/2020 · El festival inaugura l’edició 2020 amb una mostra que reflexiona sobre l’experiència dels usuaris amb l’arquitectura barcelonina
L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions del metro de Diagonal, acull La teva experiència i la meva, la teva exposició i la meva, una mostra organitzada per l’associació 48h Open House Barcelona que commemora els deu anys de vida del festival i inaugura l’edició 2020 que tindrà lloc el cap de setmana del 24 i 25 d’octubre.

Des de fa deu anys, el festival 48h Open House Barcelona parla d’arquitectura i permet que el públic recorri la ciutat de manera diferent, que es posi en contacte amb els professionals, que construeixi el seu imaginari particular sobre la ciutat i ens parli de la relació que hi té. La mostra recull tots aquests agents i s’aproxima a l’experiència arquitectònica viscuda pels subjectes des d’una perspectiva humanística-aleatòria.

Es tracta d’una exposició que propicia una relació diferent entre els agents que la formen, l’associació, el públic i l’arquitectura de la ciutat: s’organitza a través del moviment de la base de dades de l’associació 48h Open House (caixes estructurades per temàtiques) i anima que cada assistent visqui un relat propi sobre el mateix suport, Barcelona.

L’exposició es pot veure fins al 31 de desembre a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres de 10 a 20 h. L’entrada és gratuïta.

Visites a tres espais singulars de TMB
TMB ha col·laborat regularment amb el festival 48 Open House Barcelona, obrint les portes d’espais singulars de les instal·lacions de metro i autobusos. Enguany, es podran visitar la cotxera del Tramvia Blau, la cotxera de bus d’Horta i el taller de Can Zam L9/L10. Les visites guiades seran dissabte 24 i diumenge 25, en diferents torns i cal inscripció.

48h Open House es caracteritza per la divulgació del patrimoni arquitectònic de Barcelona i la seva àrea metropolitana. En aquesta 11a edició el tema transversal és la ciutat saludable. Tots els edificis i itineraris visitables es poden consultar al programa del festival. https://www.48hopenhousebarcelona.org/presentacio