El Museu del Ferrocarril de Móra la Nova ha iniciat una campanya de recollida de fons per a poder culminar la restauració de la locomotora de vapor “CUCO”.

El Museu del Ferrocarril de Mora La Nova, ens demana fem difusió de la seva iniciativa de restauració de la locomotora de vapor MZA 606 coneguda com “La CUCO”, que posteriorment va passar a forma part de la Cia. RENFE, amb la matricula 020 – 0236T.

El Museu del Ferrocarril posa en marxa un crowfunding per recaptar fons per la locomotora CUCO

El Museu del Ferrocarril a Móra la Nova va començar l’any passat la restauració de la locomotora de vapor MZA 606 coneguda popularment com a Cuco, aquesta locomotora construïda a Bèlgica l’any 1885 per Macinell Couillet, propietat del Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya serà la locomotora de vapor mes antiga en funcionament a Catalunya un cop restaurada pels tallers del Museu del Ferrocarril Moranovencs.

Amb la finalitat de poder reconstruir la locomotora l’any passat el Museu i l’APPFI varen aprofitar l’organització del Youthexhange 2019 de FEDECRAIL, camp de treball de voluntariat europeu, que es va dur a terme a Mora la Nova, per donar inici als treballs de restauració d’aquesta singular locomotora, un cop acabat el camp de voluntariat els treballs varen prosseguir però la dificultat tècnica d’haver de fabricar moltes peces que mancaven o eren massa deteriorades de la locomotora va fer buscar a l’entitat els fons necessaris per poder encarregar les noves peces o a externalitzar treballs que no es poguessin fer al propi museu.

Així doncs es va aconseguir el compromís d’algunes administracions com ara el propi Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, el Ministerio de Industria, La Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Móra la Nova per dotar a la restauració de 54.384,55 €, tot i així la xifra no arriba als 67.685,80 € per la qual cosa el Museu ha llançat una campanya de crowfundig per aconseguir els 13.301,25 € que manquen per a completar la restauració.

La campanya s’ha fet a traves de l’empresa Verkami i permetrà als seus participants de gaudir a partir d’un donatiu de 25 € de nombroses recompenses com ara entrades gratuïtes al Museu,  Passejos en tren històric, dinars en cotxe restaurant, cursos de conducció de locomotores reals i un munt d’avantatges mes, per a conèixer els detalls cal entrar a l’enllaç: http://vkm.is/locomotoracuco

La campanya serà activa des del dia 26 de setembre fins al 5 de Novembre.

Més informació: museuferrocarrilmoralanova@gmail.com / 676640345