Tranquil·litat en el transport públic en la tornada a l’escola postconfinament

14/09/2020
· A l’ATM de Barcelona, la demanda creix entre un 10% i un 30% respecte la setmana passada, segons l’operador
· A les ATM de Tarragona, Lleida i Girona no s’han produït augments destacables de la demanda

El servei de transport públic a Catalunya s’ha dut a terme sense incidències destacables ni aglomeracions a primera hora d’aquest dilluns, primer dia lectiu del nou curs escolar.

A l’ATM de Barcelona, la demanda creix entre un 10% i un 30% respecte la setmana passada, segons l’operador. Així, de les 8 a les 9 hores del matí, la demanda de metro ha augmentat un 10% respecte la setmana passada. La línia 5 ha estat, com és habitual, la més ocupada, entre el 60 i el 65%, especialment als extrems dels trens.

Els busos han ofert el 100% del servei i han començat a funcionar dues noves línies, la 141 i la 185. També s’ha reobert la porta davantera dels vehicles. El TRAM ha circulat amb normalitat.

A Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), un 34% més de persones han utilitzat les línies metropolitanes. El tren més carregat ha anat al 52% d’ocupació a la línia Barcelona-Vallès i al 42%, a la Llobregat-Anoia.

Al servei de Rodalies, la demanda ha estat del 57% de mitjana fins a les 10 hores, dada que suposa un augment del 20% respecte la setmana passada. Una incidència a l’R4 sud, derivada d’actes vandàlics a la via, ha provocat retards en el primer i segon tren, afectant unes 400 persones.

Les ATM de Girona, Lleida i Tarragona no han detectat augments significatius de la demanda ni incidències destacables excepte la no realització del servei entre Girona i la UAB per un problema de gestió interna de l’operador, a qui ja s’ha requerit per tal que recuperi el servei habitual a aquest centre universitari.

Pel que fa als serveis de bus, les dades de demanda s’obtindran quan es descarreguin totes les dades corresponents a les validacions dels vehicles un cop finalitzin els serveis d’avui. El Departament de Territori i Sostenibilitat n’informarà demà dimarts.
—————————————————————————————————