Normalitat en els serveis de metro i bus amb el 100% de l’oferta el primer dia de tornada

31 d’agost del 2020
TMB ha fet un gran esforç per incrementar el nombre de trens avançant dues setmanes l’oferta programada per als dies lectius

Avui dilluns, 31 d’agost, era per a molts el primer dia de tornada a la feina després de les vacances. La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Rosa Alarcón, ha valorat positivament el funcionament del transport públic coincidint amb la represa de l’activitat de la ciutat després del mes d’agost.

Aquest matí, TMB ha ofert el 100% de la capacitat disponible a les xarxes de metro i bus i no hi ha hagut cap incidència destacable. TMB ha fet un gran esforç per avançar dues setmanes l’oferta programada per als dies lectius.

Fins a les 9 hores, el metro ha registrat un 17% més de validacions que el dilluns 24 d’agost. Respecte del dia feiner equivalent del 2019, el passatge ha estat un 49% inferior.

Increment de l’oferta
Avui dilluns 31 ha entat en vigor l’oferta de dies lectius a les xarxes de metro i bus, que se sol implantar quan comença el curs escolar però que enguany TMB l’avança dues setmanes per la situació sanitària. Respecte de l’any anterior s’ha reforçat la L1 i sobretot la L5 de manera que a l’hora punta del matí les freqüències han estat de 3 minuts i 2 minuts i mig respectivament. TMB ha posat en circulació en hora punta tots els trens disponibles.

TMB ha avançat dues setmanes la incorporació de material mòbil, amb una planificació de 20 trens més (+14%) dels que funcionaven els dies equivalents de la primera setmana de setembre del 2019 i 5 més dels que circulaven en l’inici del curs escolar passat.

Elevar la capacitat de la xarxa de metro ha estat possible gràcies a l’esforç realitzat per avançar la incorporació al carrusel dels nous trens de la sèrie 5000 adquirits el 2018 i rebuts els mesos passats per reforçar la línia 5 i també perquè s’ha enllestit l’adequació de trens de la sèrie 4000 a línia 1.

Recordem l’obligació de portar la mascareta ben posada al transport públic. En el mostreig d’avui hem comprovat que el 99% dels usuaris de metro la compleixen.