L’estació d’Hospital General d’FGC fa 35 anys

15/09/2020
· Es va posar en servei el 15 de setembre de l’any 1985
· L’estació es va construir per facilitar l’accés i atendre la mobilitat que va generar l’edificació de l’Hospital General de Catalunya, construït un any abans, el 1984

El 15 de setembre de 1985, ara fa 35 anys, es va posar en servei l’estació d’Hospital General de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). L’estació es va construir per facilitar l’accés i atendre la mobilitat que va generar l’edificació de l’Hospital General de Catalunya, construït un any abans, el 1984, i que dona nom a l’estació d’FGC. Tot i això, el tren ja passava per aquesta zona des de l’any 1918 unint els termes de Sant Cugat i de Rubí.

En el moment de la seva posada en servei, l’estació prestava servei per una sola via fins l’any 1987 quan, finalitzades les obres de desdoblament de la via entre Sant Cugat i Rubí, es va posar en servei una segona via i andana i un pas inferior per connectar les andanes.

Quan es va construir l’estació, aprofitant l’espai disponible i la proximitat de l’autopista A-7, es va condicionar una zona d’aparcament d’automòbils que ha permès disposar d’un Park and Ride que, amb el temps, també han aprofitat els residents de les noves urbanitzacions del seu entorn. Des de l’any 1993 l’estació està adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.

Actualment, per l’estació passen els trens de les línies S1 (Terrassa) i S7 (Rubí). Pel que fa al volum de viatgers, l’any 2019 va comptar amb més de 751.000 persones usuàries. L’estació forma part del conjunt d’estacions que té FGC al municipi de Sant Cugat (La Floresta, Valldoreix, Sant Cugat, Mira-Sol, Hospital General, Volpelleres i Sant Joan).

Per l’estació d’Hospital General passen actualment els trens de les línies S1 (Terrassa) i S7 (Rubí).