FGC col·labora amb la Cambra del Llibre de Catalunya i el Departament de Cultura en la difusió del Dia del Llibre i de la Rosa

16/07/2020
· Ferrocarrils ha vinilat tres trens amb motius de la campanya de promoció d’aquesta jornada cultural, que se celebrarà el 23 de juliol

La consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga; el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font; el director general d’FGC, Pere Calvet; el president de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis, i la presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Carme Ferrer, han presentat aquesta tarda a l’estació de Les Planes de Ferrocarrils un dels tres trens vinilats amb la campanya de promoció del Dia del llibre i de la Rosa.

La iniciativa té com a lema “Sigui quin sigui el teu camí, tot comença en una llibreria”, amb el qual es vol animar a la ciutadania a participar en la celebració del Dia del Llibre i de la Rosa, que a causa de la pandèmia de la COVID- 19 enguany se celebra el 23 de juliol.

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) ha aprovat recentment el pla d’actuació de la diada, que comptarà amb la participació exclusiva del sector professional del llibre i de la rosa. Amb aquest nou enfoc de la jornada es pretén controlar la delimitació de zones de venda de llibres i roses, garantir el distanciament social i permetre realitzar controls de seguretat i d’higiene. Per garantir una diada segura per a tothom, s’insta la ciutadania a participar d’una festa de proximitat, al propi municipi o barri, i evitar desplaçaments. Durant tota la jornada, tant en espais tancats com en les llibreries com a l’aire lliure, caldrà garantir la distància física interpersonal de seguretat i l’ús de mascareta serà obligatori per a tothom. A més, es controlaran els accessos als establiments, els fluxos de circulació i l’aforament per tal d’evitar aglomeracions.

Amb la campanya de promoció del Dia del llibre i de la Rosa als trens, FGC col·labora amb la Cambra del Llibre de Catalunya i el Departament de Cultura per promocionar a la seva xarxa de trens la celebració d’aquesta jornada cultural.