El taller de manteniment de Renfe a Vilanova i la Geltrú recupera el total de les seves instal·lacions

Després dels danys causats pel Glòria

Vilanova i la Geltrú, 10 de juliol de 2020 (Renfe)
Un cop finalitzades les tasques de reparació de les instal·lacions malmeses durant el temporal Glòria, Renfe recupera el total dels seus equipaments al taller de manteniment de Vilanova i la Geltrú.

Malgrat els importants danys el taller ha pogut mantenir el 100% de la seva activitat habitual.

Nave vía 0
Aquestes instal·lacions emblemàtiques de Renfe a Vilanova i la Geltrú disposen d’una superfície de 67.548 m2 i donen feina a 150 treballadors.

Al taller de Vilanova es duen a terme tasques específiques de manteniment dels trens Civia que donen servei a Rodalies de Catalunya. A més, una zona específica es dedica a grans reparacions i transformacions de trens autopropulsats com per exemple la remodelació de 14 unitats 447 que es van destinar exclusivament a la línia de Puigcerdà

Entre altres alguns dels seus equipaments són el taller de rodatge per a reparació d’eixos o el taller de pintura i des de 2018 d’una premsa de calat de rodes d’eixos i es trobat en tràmit instal·lació d’un torn vertical per al mecanitzat del cub de rodes. Aquestes actuacions suposen una inversió superior als 600.000 euros.

A més, gràcies a l’acord amb l’lnstitut Francesc Lluch i Rafecas, des de fa sis anys Renfe fa la formació pràctica del grau de Tècnic de Manteniment Ferroviari. En aquestes sis promocions Renfe ha donat l’oportunitat als joves vilanovins i poblacions del seu entorn de formar-se en aquest grau. Més del 70% d’aquests estudiants es troben en l’actualitat treballant en el sector.