Comencen les obres de renovació de l’enclavament dels tallers i cotxeres de Sant Genís de l’L3

03/07/2020
· Els treballs, amb un pressupost de 4,6 MEUR, permetran millorar l’eficiència i la fiabilitat del servei de metro
· El Departament té en marxa actuacions per a renovar enclavaments en altres punts de la xarxa, per un valor total de 13 MEUR

El Departament ha iniciat les obres de renovació de l’enclavament que controla els tallers i les cotxeres de Sant Genís de l’L3 de metro. Els treballs, que compten amb un pressupost de 4,6 MEUR, permetran millorar l’eficiència i fiabilitat del servei. Els treballs tenen un termini d’execució de 20 mesos. Aquesta actuació s’afegeix a les obres de renovació d’enclavaments en altres punts de la xarxa de metro, per un valor total de prop de 13 MEUR.

Un enclavament és l’element principal d’un sistema de senyalització ferroviària, encarregat de gestionar i controlar la circulació segura dels trens en una àrea ferroviària determinada, com pot ser un tram de línia de metro amb diverses estacions, o bé uns tallers o cotxeres. Les instal·lacions de Sant Genís s’ubiquen al barri de Vall d’Hebron, entre les estacions de Penitents i Montbau de l’L3 de metro. La base de Sant Genís fa de cotxeres i també és taller per a reparacions del material rodant d’aquesta línia.

Les obres consisteixen en la substitució del dispositiu actual per un de nou, electrònic, amb configuració redundant, per a una gestió més eficient de l’entrada i sortida de trens cap a la línia, així com dels moviments dins dels tallers. Amb la incorporació d’un enclavament d’última generació, s’incrementarà també el nivell d’eficiència, de disponibilitat i de seguretat, de manera que proporcionarà un millor servei a les persones usuàries.

En paral·lel, el Departament té en licitació la redacció del projecte constructiu per a l’ampliació dels tallers i les cotxeres de Sant Genís, amb l’objectiu d’adaptar aquestes instal·lacions a l’increment d’oferta que s’ha produït en aquesta línia i al que està previst.

Altres actuacions
D’altra banda, el Departament de Territori i Sostenibilitat té en execució les obres de renovació de l’enclavament del Triangle Ferroviari de les línies 2, 4 i 9 de metro i dels enclavaments de relés de les estacions de Sagrada Família, Passeig de Gràcia i Paral·lel a l’L2, que sumen una inversió prevista de 8,4 MEUR.