El telefèric de Montjuïc reobre portes el 29 de juny amb dues setmanes de viatges gratuïts

26 de juny del 2020
El transport per cable, tancat des del 14 de març a causa de la pandèmia, agrairà als ciutadans de Barcelona l’esforç realitzat durant el confinament

El telefèric de Montjuïc reobre les seves portes al públic el proper dilluns 29 de juny, després de la suspensió el 14 de març passat arran de l’emergència sanitària causada per la Covid-19. El Telefèric obrirà en horari habitual, ara a l’estiu, cada dia de 10 a 21 hores.

Per celebrar aquesta reobertura, el Telefèric oferirà unes jornades de portes obertes per agrair a la ciutadania l’esforç realitzat durant el confinament. Així, del 29 de juny al 12 de juliol, els barcelonins i barcelonines podran gaudir d’un viatge gratuït a bord de l’emblemàtic transport per cable de Montjuïc. Les inscripcions es faran a través d’un sistema de reserves al web Holabarcelona.com/gracies-barcelona, fins a esgotar existències.

Al telefèric de Montjuïc s’han incrementat i reforçat les mesures d’higiene i desinfecció de les cabines i la resta d’instal·lacions. A més és obligatori l’ús de mascareta tant dins de les cabines com a la resta d’espais, es controla l’aforament d’usuaris, s’han instal·lat diferents punts amb dispensadors de gel hidroalcohòlic per a la desinfecció de mans i s’ha col·locat senyalització específica per al manteniment de la distància de seguretat.

Per la seva banda, el funicular de Montjuïc, que també va suspendre el servei a mitjans del mes de març, tornarà a funcionar amb normalitat dissabte vinent, 27 de juny, en horari habitual, els feiners de 7.30 a 22 hores i dissabtes, diumenges i festius de 9 a 22 hores.

Commemoració dels 50 anys del Telefèric
La reobertura coincideix amb la celebració del 50è aniversari del telefèric de Montjuïc, que va inaugurar-se el 22 de juny de 1970. TMB ha produït un vídeo commemoratiu, on a través d’imatges d’arxiu es mostra l’evolució d’aquest mític transport per cable des dels seus inicis, quan les seves cabines eren de color vermell, fins a l’actualitat, com el mitjà de transport modern i atractiu per arribar fins a la part alta de la muntanya de Montjuïc, amb les mesures de seguretat més exigents i accessible per a tothom. El renovat telefèric de Montjuïc va fer el 2019 més d’1,6 milions de viatges, i des de la inauguració, el 2007, ja supera els 17 milions.