TMB ofereix a les famílies un llibre que orienta els nens en l’ús del transport públic en el desconfinament

28 de maig del 2020
El conte ‘Ja puc sortir de casa!’ està disponible en PDF i en format audiollibre al web corporatiu, i s’ha distribuït als treballadors de l’empresa amb fills petits

L’inici del desconfinament obliga tothom, també els més petits, a adoptar nous hàbits en el dia a dia: en desplaçar-nos, en la relació amb els altres, referits a la higiene… Per ajudar les famílies amb infants a fer aquestes primeres passes, TMB ofereix el llibre Ja puc sortir de casa!, fruit d’una iniciativa de l’Editorial Mediterrània en col·laboració amb el doctor Bonaventura Clotet i l’Hospital de Sant Joan de Déu.

La iniciativa ha partit de TMB Educa, el programa d’activitats per als més joves de la Fundació TMB. La companyia ha enviat 1.440 exemplars de l’edició física del llibre als empleats amb nens i nenes entre 3 i 9 anys. Però també ha volgut posar aquest contingut a disposició de la ciutadania: es pot descarregar o escoltar en format audiollibre a l’espai monogràfic sobre la Covid-19 del web corporatiu.

Consells pràctics i divertits
El llibre, escrit per Lourdes Campuzano i il·lustrat per Mercè Tous, ajudarà les mares i els pares a fer que els seus fills s’acostumin, d’una forma divertida, a les noves rutines a l’hora de fer ús del transport públic, però també quan juguen al parc o arriba el moment de les celebracions familiars, entre d’altres situacions.

En el cas de TMB, l’editorial ha posat especial èmfasi en els viatges en metro i autobusos personalitzant la portada i la contraportada (on es veu un autobús de la companyia), dedicant una doble pàgina del relat a parlar dels desplaçaments en transport públic i incloent, a l’interior de portada, els consells de seguretat i civisme de la Karma, el personatge de TMB que prescriu la bona convivència en els desplaçaments.

Contingut accessible i amb ‘la Veu del Metro
TMB ha treballat perquè el conte fos accessible també per a les persones amb dificultats visuals. Per aquest motiu, s’ha encarregat la versió audiollibre del Ja puc sortir de casa! La persona que ha posat veu a la història és Marisa Lesaca, que ara forma part de l’equip de TMB Educa però durant molts anys va ser coneguda com la Veu del Metro, perquè locutava els missatges dirigits als viatgers que se senten per la megafonia de la xarxa.

L’Editorial Mediterrània ha personalitzat el llibre per a diferents organismes, però mantenint uns continguts comuns pel que fa als consells generals per als nens i nenes.

TMB. Descargar Ja puc sortir de casa