Restabliment del servei ferroviari entre Ripoll i Puigcerdà

· A partir de dilluns s’incrementa l’oferta fins al 94% a rodalia de Barcelona
· A la resta de línies es mantindrà el servei que es presta actualment

Barcelona, 22 de maig de 2020 (Renfe).
A partir de dilluns 25 de maig, es restableix la circulació ferroviària entre Ripoll i Puigcerdà. Mentrestant el servei s’ha prestat amb un servei alternatiu per carretera amb busos de la Direcció General de Transports.

Amb aquesta recuperació del servei a més es passa de les tres expedicions diàries per sentit fins als sis trens per sentit. Amb la nova programació, pràcticament es recupera el servei habitual en la relació que enllaça Puigcerdà amb Barcelona.

Increment de l’oferta al 94%
A més, des de dilluns, Renfe incrementa l’oferta fins al 94% a rodalia de Barcelona. D’aquesta manera el servei de les principals línies de Rodalies de Catalunya tendeixen cap a la prestació del servei habitual. Aquesta mesura s’ha pres de forma coordinada amb el titular del servei i segueix els paràmetres marcats per les autoritats. Tant el cap de setmana com a la resta de línies de Rodalies de Catalunya es segueix prestant l’oferta actual.

· Es recorda l’ús obligatori de la mascareta al transport públic. Aquesta norma tal com indica el BOE s’ha estès a la via pública, espais a l’aire lliure, i en qualsevol espai tancat d’ús públic o que es trobi obert al públic sempre que no es pugui mantenir una distància de seguretat interpersonal d’almenys 2 metres.