Renfe millora la senyalització d’ encaminament a 39 estacions de rodalia de Barcelona

· S’especialitzen la zona d’entrada i les sortides dels clients per tal de facilitar la mobilitat interna dels viatgers a aquestes estacions
· La demanda al servei de Rodalies s’ha situat al -85% de descens respecte a l’any anterior

Barcelona, 15 de maig de 2020 (Renfe).
Durant aquesta setmana, Renfe està senyalitzant 39 estacions de rodalia de Barcelona per millorar el flux d’entrada i sortida dels viatgers. D’aquesta manera s’individualitza la mobilitat interna a les estacions evitant cues i aglomeracions. Per portar-ho a terme s’han utilitzat fletxes de color verd i vermell al paviment de les terminals.

Aquestes 39 estacions, més Barcelona Sants on ja està instal·lat, donen servei a prop del 70% del volum de viatgers que utilitza rodalia de Barcelona. Durant aquesta última setmana el descens de demanda s’ha situat al voltant del -85% respecte a l’any anterior.

 

 

 

 

 

 

 

 

Altres mesures que Renfe està portant a terme són:
– Centralització de l’atenció al client a taquilles amb mampares.
– Cartells explicatius de les distàncies de seguretat.
– Recomanacions de l’ús individual dels ascensors i només en cas necessari.
– Missatges informatius a través dels canals propis de comunicació de recordatori d’ús obligatori de mascaretes així com altres recomanacions a l’hora d’utilitzar el transport públic.
– Cartells i missatges a pantalles de trens i màquines autovenda recordant ocupació dels seients
– Instal·lació de petjades de separació a les andanes a 9 estacions de Barcelona
– Mesures excepcionals postvenda pels bitllets de Renfe. Pel que fa als bitllets de Rodalies un cop acabi l’emergència l’ATM establirà les mesures de compensació
– Tasques de neteja i desinfecció a tots els trens amb especial cura amb els elements comuns, botoneres, seients, passamans, barres, etc.
– Centralització del canal de reclamacions a través del web de Rodalies de Catalunya