FGC vol reconèixer l’esforç i el compromís dels seus treballadors i treballadores durant la pandèmia

• Amb motiu de l’1 de Maig, l’empresa vol fer visible la feina d’agents d’atenció al client, maquinistes, personal de manteniment i tota aquella estructura que permet mantenir el servei essencial en un moment molt exigent
• Aquest reconeixement es fa extensiu a totes les àrees d’FGC i també als sectors que durant tot el confinament està garantint els serveis sanitaris i cobrint les necessitats bàsiques de la població

En un 1 de Maig, Dia Internacional dels Treballadors, amb la declaració de l’estat d’alarma, el confinament i la prohibició dels actes multitudinaris per frenar la pandèmia del coronavirus, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), com a empresa pública de serveis essencials, vol fer visible la feina que estan duent a terme les diferents àrees de l’empresa que permeten garantir aquest servei. Amb la seva dedicació, esforç i compromís garanteixen la mobilitat d’aquelles persones que, en aquest context de confinament, també estan exercint serveis absolutament imprescindibles i necessaris en el sector sanitari, l’alimentari i d’abastiment, entre d’altres.

L’agraïment és, sobretot, per als i les agents que estan en primera línia a les estacions o conduint trens, i els i les treballadors i treballadores del Centre de Comandament Integrat, atenent les necessitats de mobilitat de la població. El reconeixement és extensiu a totes les àrees de l’empresa: a aquelles persones que treballen perquè les instal·lacions i els equipaments es trobin en excel·lents condicions higièniques i sanitàries, a les que permeten que les persones puguin treballar des de casa, a les responsables dels manteniments de sistemes i de les comunicacions, dels aprovisionaments, de la gestió del personal o del pagament de nòmines, entre altres.

En aquest sentit, el president d’FGC, Ricard Font, ha afirmat que “sense el compromís i la dedicació del personal treballador de Ferrocarrils no hauríem pogut donar el servei amb la qualitat, la precisió i l’exigència que requeria el moment. Vull agrair l’esforç de tots els nostres treballadors i treballadores.

Som conscients d’aquest esforç i també que aquest moment excepcional no només no ha acabat, sinó que haurem d’encarar un moment difícil amb la desescalada del confinament per la COVID-19 que ens exigirà continuar donant un bon servei per a la mobilitat de qui necessiti traslladar-se”.

FGC ha seguit des de l’inici totes les indicacions de les autoritats sanitàries i de mobilitat i les ha aplicades de manera escrupolosa. També, la feina de totes les persones de Ferrocarrils contribueix a què les autoritats puguin articular les estratègies de control de la pandèmia, atès que permet que les necessitats bàsiques en aquesta època crítica estiguin cobertes.

FGC vol fer extensiu aquest reconeixement també als treballadors de la resta d’empreses operadores, així com personal sanitari, d’emergències, d’abastiment de serveis bàsics com l’alimentari, que estan vetllant per tots nosaltres en un context molt complicat i exigent.
30 d’abril de 2020