FGC reprèn les obres d’ampliació i millora de l’estació de Pl. Catalunya

19/05/2020
· El projecte consisteix en augmentar l’espai del vestíbul, allargar vies i millorar l’accés a les andanes per optimitzar la capacitat i la funcionalitat de l’estació
· Per a realitzar els treballs és necessària l’ocupació del carrer Pelai, que quedarà tallat al trànsit a partir de demà dimecres, 20 de maig, i fins al 31 d’agost i tancar també l’accés al vestíbul costat Rambla durant el mes d’agost
· Aquesta actuació permetrà incrementar les freqüències a la línia Barcelona-Vallès a partir del 2021

El carrer Pelai es tallarà demà al trànsit per poder remodelar el vestíbul.
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha reprès les obres aturades pel coronavirus i una de les més destacades és la remodelació de l’estació de Pl. Catalunya, una actuació que permetrà millorar la capacitat de la línia Barcelona-Vallès així com remodelar tot el vestíbul actual per guanyar espai per a les persones usuàries. Per a realitzar l’ampliació del vestíbul, el carrer Pelai quedarà tancat al trànsit de vehicles privats a partir de demà dimecres, 20 de maig, i fins al 31 d’agost. Aquestes tasques s’han programat de manera que es produeixi la mínima afectació per als usuaris i veïns.

L’actuació a les vies consisteix en allargar-les per aconseguir la distància de seguretat suficient per a què els trens puguin realitzar l’entrada automàtica a l’estació. Aquesta maniobra és necessària per posar en marxa l’increment de freqüències a la línia Barcelona-Vallès, a partir de l’arribada de les 15 noves unitats el 2021, que permetrà que en hora punta hi hagi trens a Terrassa (S1) cada 5 minuts, trens a Sabadell (S2) cada 5 min, a més dels trens al ramal Tibidabo (L7).

 

 

Remodelació del vestíbul i optimitzar els fluxes de circulació
En paral·lel, es remodelarà completament el vestíbul per guanyar espai i fer més funcional l’estació. El vestíbul creixerà dels 470 metres quadrats actuals fins als 533. Aquesta ampliació millorarà l’espai de circulació i permetrà recol·locar elements funcionals de l’estació. Així, es desplaçarà la barrera tarifària, fet que optimitzarà els fluxes d’entrada i de sortida de persones, així com les màquines de venda de títols de transport. Per poder realitzar els treballs amb seguretat i garantir el compliment dels protocols sanitaris i de salut pública vigents arran del coronavirus es tancarà l’accés al vestíbul costat Rambla entre l’1 i el 31 d’agost. Es mantindrà obert l’accés pel carrer Vergara.

Una altra de les millores importants serà la instal·lació d’una segona escala mecànica de pujada que connectarà les andanes amb el nou vestíbul així com una nova escala fixa que connectarà les andanes i el vestíbul Rambla, millorant la funcionalitat actual.

Una altra de les millores importants serà la instal·lació d’una segona escala mecànica de pujada que connectarà les andanes amb el nou vestíbul així com una nova escala fixa que connectarà les andanes i el vestíbul Rambla, millorant la funcionalitat actual.