FGC posa en marxa les obres aturades per l’emergència pel coronavirus

11/05/2020
· Entre les més destacades hi ha la reforma de l’estació de Pl. Catalunya, els aparcaments de Sabadell i Terrassa o les relacionades amb el nou itinerari a la línia Barcelona-Vallès
· Des del 13 de març, la companyia ha impulsat 138 expedients de licitació i contractació per contribuir a la recuperació econòmica
· També ha activat les mesures necessàries per garantir el compliment de les obligacions econòmiques als seus proveïdors, especialment a les petites i mitjanes empreses, per assegurar-los la liquiditat en aquests moments de crisi

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) reinicia des d’avui les obres aturades durant aquest període d’emergència pel coronavirus, un cop el Govern ha aprovat la represa gradual de les obres i contractes de serveis suspesos per la Covid-19, entre les quals hi figuren les obres civils de transports com metro, tren i estacions d’autobusos, entre d’altres. En aquest sentit, FGC tornarà a posar en marxa les actuacions garantint en tot moment les mesures de seguretat i salut pública.

Entre aquestes obres destaquen:
· La reforma del centre operatiu de Martorell.
· Les obres de l’estació de Pl. Catalunya.
· Les obres de reposició d‘actius i rehabilitació de túnels a les tres línies, en particular la cobertura urbana de la línia Llobregat-Anoia.
· Els aparcaments de Sabadell Plaça Espanya i Terrassa Nacions Unides.
· L’estesa de catenària rígida a línia Llobregat-Anoia i altres millores de catenària previstes.
· Totes les obres de senyalització de la línia Barcelona-Vallès relacionades amb el nou itinerari que permetrà l’increment de freqüències a partir de 2021.
· Les obres de reforç de talussos i vessants.
Tot i l’aturada de les obres, FGC ha atès les actuacions de caràcter bàsic per mantenir el servei amb seguretat i qualitat, i les d’emergència, com la reparació dels desperfectes causats pel temporals Gloria, Dana o dels aiguats del mes d’abril.

D’altra banda, i amb una clara voluntat d’actuar com a motor en la contribució de la recuperació i creixement econòmic, durant tot aquest període d’emergència pel coronavirus, FGC ha continuat impulsant un procediment de reactivació de determinats expedients, tant de licitació com d’adjudicació. En concret, des del 13 de març, l’empresa ha impulsat 138 expedients: 76 corresponen a licitacions, 54 a adjudicacions i formalitzacions i 8 han estat procediments d’emergència.

Així mateix, FGC ha vetllat per garantir el compliment de les obligacions econòmiques amb el seus proveïdors de forma puntual amb l’objectiu d’assegurar-los la liquiditat en un moment tan delicat com l’actual, especialment a les petites i mitjanes empreses.

“Com a empresa pública hem continuat donant impuls als procediments de contractació pública i hem vetllat per assegurar la liquidat dels nostres proveïdors amb dos objectius: adoptar mesures que permetin alleugerir l’impacte econòmic que els efectes de la COVID-19 estan causant en l’activitat i ser un actor en la reactivació de l’economia del país”, ha assegurat el president d’FGC, Ricard Font.