Servei d’autobús substitutori entre Lleida i Balaguer del 20 al 24 d’abril per tasques de manteniment

16/04/2020
· Els horaris seran els corresponents al servei ferroviari que s’efectua actualment i que correspon al 50% de l’oferta habitual a causa dels requeriments pel coronavirus
· Entre les estacions de Balaguer i La Pobla de Segur es manté el servei de bus substitutori com fins ara

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) oferirà servei d’autobús substitutori entre les estacions de Lleida i Balaguer la setmana vinent per tasques de manteniment de la unitat que actualment efectua aquest recorregut. En el tram comprès entre les estacions de Balaguer i La Pobla de Segur es continuà realitzant amb autobús com fins ara, com a conseqüència dels treballs de reparació de l’altra unitat, malmesa durant el temporal Gloria del mes de gener.

Així, el darrer tren entre Lleida i Balaguer serà el diumenge i el servei es reprendrà dissabte, 25 d’abril, un cop finalitzades les tasques de manteniment, consistents en el reperfilat, provocat pel desgast, de totes les rodes de la unitat. Els horaris del servei de bus substitutori durant tota aquesta setmana seran els que ja s’efectuen amb el servei ferroviari i que suposen un 50% de l’oferta habitual com a conseqüència dels requeriments de les autoritats sanitàries i de la mobilitat. L’autobús substitutori s’aturarà a la parada de bus més propera de totes les estacions del recorregut.

Pel que fa a la segona unitat, es troba immobilitzada des del 23 de gener, malmesa per l’impacte d’un bloc de pedra que es va desprendre durant les fortes pluges provocades pel temporal ‘Gloria’. Actualment es troba als tallers d’FGC pendent de les darreres tasques de reparació, que es van haver d’aturar per les limitacions imposades per l’estat d’alarma pel coronavirus ja que la reparació l’ha de realitzar un equip mixt format per tècnics d’FGC i tècnics del fabricant de la unitat, que és suís. Tant bon punt les autoritats ho permetin, es reprendran les tasques de reparació.

Per a més informació sobre les afectacions al servei i els horaris consulteu la pàgina web i l’app d’FGC.

Descens d’un 90% de la demanda
La demanda a la línia Lleida-La Pobla ha disminuït a l’entorn d’un 90% des del 16 de març, quan van començar les primeres mesures per l’emergència sanitària, amb una mitjana de 50 validacions al dia quan habitualment la mitjana és de 560. La xifra màxima de validacions un dia laborable ha estat de 120, i la mínima, d’unes 20, coincidint amb la restricció de la mobilitat laboral dels treballadors dels serveis no essencials decretada entre el 30 de març i el 9 d’abril.

Gràfica de l’evolució de la demanda a la línia Lleida-La Pobla comparada amb la demanda de l’any passat.