A partir de demà, el tramvia redueix el seu servei fins a un 50% en dia feiner

Barcelona, 1 d’abril de 2020. – Per tal d’evitar la propagació del COVID-19 i seguint les indicacions de l’ATM d’ajustar l’oferta a la demanda de transport públic, a partir de demà 2 d’abril, el tramvia redueix un 10% més el seu servei arribant d’aquesta manera al 50% en dia feiner.
Aquesta reducció s’ajusta a la davallada de persones usuàries que hi ha en tot el transport públic degut a la menor activitat laboral i social del país.

El servei de TRAM, que continuarà operant de les 5 a les 24 hores de dilluns a diumenge, quedarà de la següent manera:
– Trambaix:
· T1: sense servei.
· T2 i T3: donarà servei amb freqüències de pas de 20 minuts entre les 7 i les 17 hores, i de 30 minuts entre les 5 i les 7 hores i entre les 17 i les 24 hores.

Trambesòs:
· T6: sense servei. La parada de La Mina queda sense servei i es recomana utilitzar la parada Campus Diagonal – Besòs o Parc del Besòs.
· T4: donarà servei amb freqüències de pas de 16 minuts entre les 7 i les 17 hores i de 20 minuts de les 5 a les 7 hores. Entre les 17 i les 24 hores la freqüència de pas serà de 30 minuts.
· T5: oferirà freqüències de pas de16 minuts de les 7 a les 17 hores i, de 30 minuts entre les 5 i les 7 hores i entre les 17 i les 24 hores.

Suspensió temporal del pagament del transport públic
TRAM també aplicarà, per indicació de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), la suspensió temporal del pagament dels títols de transport als seus tramvies a partir de demà i fins al 9 d’abril.

Les persones usuàries hauran de seguir validant el seu bitllet a l’entrar als tramvies però no se’ls descomptarà el viatge. TRAM ha adaptat el seu sistema de validació per poder seguir registrant la demanda sense perjudici de les persones que viatgen per motius inajornables.

TRAM informarà de totes les afectacions de servei a través de les seves xarxes socials i canals d’atenció online com son la web www.tram.cat i l’aplicació mòbil.

Per a les persones que es troben en situació de mobilitat obligada, tot i la intensificació de les mesures de neteja i higiene dels mitjans de transport, es recomana que es netegin les mans amb aigua i sabó o solució hidroalcohòlica després de viatjar-hi i que mantinguin una distància de seguretat d’un mínim d’un metre i mig entre elles.