La parada del tramvia de Cornellà es renova amb un mural d’art urbà de 1.635 m2

MurOne ha estat l’artista que ha executat el mural en un projecte que pretén unificar l’art amb un model de ciutat sostenible i inclusiu.
L’entitat cultural Rebobinart s’ha encarregat de la gestió i la producció del projecte.

Barcelona, 9 de març de 2020.- Avui s’ha donat per inaugurat el mural d’art urbà de la parada del TRAM de Cornellà Centre amb una visita en la que hi ha participat, entre d’altres, l’alcalde de Cornellà, Antoni Balmón; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet; i el president de TRAM, Felip Puig.

Durant dues setmanes, l’Iker Muro, també conegut sota el nom artístic Mur0ne, ha executat un mural artístic de 1.635m2 a l’interior de la parada del TRAM de Cornellà Centre a Cornellà de Llobregat. Aquesta obra, gestionada per l’entitat cultural Rebobinart, ha estat la primera acció en el marc d’Art al TRAM, un projecte d’intervencions artístiques de qualitat a diverses parades que TRAM vol fer en els propers anys.

Amb aquest projecte s’ha volgut utilitzar l’art per revitalitzar un espai semisoterrat i convertir-lo en un lloc més amigable. A més, TRAM pretén reforçar valors socials i ambientals apropant a la ciutadania un model de ciutat basat en la sostenibilitat, la innovació social i la inclusió a través de l’art i la cultura. Ubicada a peu de carrer i en una de les àrees més cèntriques de Cornellà de Llobregat, la parada de TRAM Cornellà Centre s’ha convertit en una zona de pas habitual. Essent, doncs, una parada de referència de l’àrea metropolitana de Barcelona, TRAM l’ha escollida per donar el tret de sortida del projecte global.

La intervenció artística figurativa de Mur0ne, composada per colors vius, representa la multiculturalitat i diversitat de les persones usuàries del tramvia a través d’un joc de perfils de cares que s’entrecreuen i que generen sensació de moviment. L’obra, integrada a ambdues bandes de l’estació de tramvia Cornellà Centre, ha dotat de vitalitat l’estació generant una experiència artística immersiva tant pels usuaris de TRAM com pels vianants.

Aquesta és la segona remodelació de l’intercanviador de Cornellà ja que l’any 2005 es va inaugurar el projecte “Trajectes” en el qual hi van participar estudiants de la facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona coordinats pels professors Albert Valera, Lluis Doñate i Maria
Josep Forcadell. El projecte concebia la parada de TRAM de Cornellà Centre com un espai escultòric on diferents elements -imatges gràfiques i tridimensionals, signes, textos i àrees de color- manifestaven la idea de viatge i transport.