Els operadors de transport públic de l’àrea de Barcelona alteren els seus serveis nocturns d’aquest dissabte

14/03/2020. Territori i Sostenibilitat.-
· Els serveis de metro, FGC, TRAM i els autobusos nocturns reduiran la seva oferta

El servei nocturn de transport públic de l’àrea de Barcelona es veurà alterat la nit d’aquest dissabte, a causa de les mesures excepcionals de precaució dictades per les autoritats públiques catalanes amb objectiu de frenar el Covid-19. La reducció lògica de la demanda per la disminució de l’activitat diària i social, impulsada també per les mesures dissuasòries aplicades, fa que el servei nocturn ininterromput, la nit de dissabte a diumenge, tingui un nivell d’ocupació mínim. En aquest sentit, i per reforçar la seguretat del personal del transport públic, diferents operadors, en coordinació amb l’Autoritat del Transport Metropolità, no prestaran el servei o el reduiran.

És el cas del Metro de Barcelona, operat per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que ha decidit que no es prestarà el servei continuat de la xarxa de metro habitual dels dissabtes nit. Per tant, aquest cap de setmana la xarxa de metro farà una pausa entre el dissabte i el diumenge. Els últims trens sortiran de les estacions d’origen de cada línia a les 12 de la nit i després no hi haurà circulació fins que la xarxa torni a obrir, a les 5 del matí de diumenge.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), per la seva part, finalitzarà el seu servei d’avui dissabte, dia 14 de març, a les 23.00h, quan sortiran les darreres expedicions dels seus respectius orígens.

TRAM, per la seva part, també finalitzarà el servei de tramvia d’aquesta nit de dissabte entre les 23.40h i la mitjanit. En el cas de la T2, el darrer servei des de Francesc Macià partirà a les 00h; des de la T2 Llevant – Les Planes, a les 23.41h. En el cas de la T3, l’últim comboi des de Francesc Macià sortirà a les 23.44h, mentre que l’última expedició de la T3 de Sant Feliu|Consell Comarcal ho farà a les 00.01h. La resta de línies faran sortir el seu darrer tramvia de totes les terminals a les 00h.

El servei nocturn d’autobus d’AMB, el Nitbus, patirà aquesta nit una reducció del 50%. En el cas que alguna línia tingui més del 33% de la demanda, l’operador la reforçarà, per tal de respectar el principi de mantenir l’ocupació a un terç del màxim possible.
– El servei nocturn de busos interurbans de la Generalitat passen a una freqüència del 50%.

El servei de Rodalies de Renfe no es veurà afectat per les decisions referents a aquest dissabte nit.

En qualsevol cas, recomanem a la població reduir l’ús del transport públic, i utilitzar-lo només en situacions imprescindibles i d’alta necessitat. També aconsellem a la ciutadania mantenir-se informada de possibles novetats i alteracions del servei a través dels canals oficials dels diferents operadors de transport públic.