Imagine Express inicia la seva setena edició amb Dream Big Renfe – SNCF, una hackathon en el Museu del Ferrocarril de Catalunya

· El Dream BIG Express, es centrarà en un dels grans problemes a solucionar a escala mundial: la sostenibilitat

06 de febrero de 2020. El pròxim 13 de Febrer, el Museu del Ferrocarril de Catalunya, a Vilanova i la Geltrú, serà l’escenari que acollirà, l’esdeveniment d’inauguració de l’Imagine Express 2020. Més de 200 persones es reuniran per a participar en la competició d’idees en l’àmbit de la sostenibilitat: el Dream BIG Express. Aquesta iniciativa, es desenvolupa a través d’una competició disruptiva on es treballen solucions a reptes plantejats. Després de 3 hores de sessió, de 9.30 h a 12.30 h, un jurat compost per diferents experts del sector, personalitats i actors del territori, seleccionaran a l’equip guanyador que accelerarà la seva idea en el programa Imagine Express 2020, a bord d’un tren d’alta velocitat de Renfe – SNCF en Cooperación entre Barcelona i París. Aquest viatge finalitza en el 4YFN del Mobile World Congress, el pròxim dia 25 de febrer on es presentarà l’equip guanyador.

L’esdeveniment s’iniciarà amb una xerrada inspiradora de l’experta en sostenibilitat Sònia Ruiz, conscienciant sobre aquest gran problema que afecta a tothom. A més, comptarà amb la presència de Xavier Verdaguer, CEO i Fundador d’Imagine, Conchi Martínez, Regidora d’Innovació i empresa de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Ignasi Perat, Director del Màster de Sistemes Ferroviaris de la UPC, José Carlos Domínguez Curiel, Director de la Fundació dels Ferrocarrils Espanyols i Pilar García, Directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya.

Ignacio Portillo, responsable d’Analítica i personalització de continguts Web de Renfe i Jorge Marcos, cap d’innovació digital de projectes de Renfe, participaran com a mentors dels equips en aquesta edició.

Paral·lelament, Rodalies de Catalunya s’uneix al Dream Big Express facilitant el transport entre Barcelona i Vilanova, amb l’objectiu que el viatge en tren formi part de l’inici de l’operació i d’incentivar la participació i el desplaçament del major nombre de persones possibles.

La innovació i la sostenibilitat com a eix principal
El ferrocarril és la manera de transport de viatgers i de mercaderies que presenta un menor impacte ambiental en el seu conjunt, és la manera que menys energia consumeix per unitat transportada, que presenta uns menors nivells d’emissions de CO?, que menys contribueix a la contaminació local en les àrees urbanes, i que genera un menor impacte acústic. A més, l’ocupació del terreny realitzada per les infraestructures ferroviàries és significativament menor que l’espai ocupat per les carreteres.

Seguint aquesta línia, pujar-se al tren de l’ Imagine Express 2020 no representa únicament estar utilitzant el transport més sostenible que existeix, sinó també endinsar-se en 6.000 minuts de plena consciència ambiental: l’equip d’Imagine s’ha compromès a reduir el màxim de residus possibles i buscar diferents maneres de ser sostenibles durant tot el viatge d’innovació, desenvolupant fonts alternes d’energies, reduint la contaminació i els danys al medi ambient causats per les accions quotidianes presents durant el viatge. Un repte més que acompanyarà als dreamers d’aquesta edició, que tornaran a demostrar tot el que som capaces de fer en 6.000 minuts amb eines de metodologia, treball en equip i actitud. 6.000 minuts d’innovació i sostenibilitat express.

Renfe SNCF. www.renfe-sncf.com
Renfe-SNCF en Cooperación connecta 21 ciutats traslladant al viatger de centre a centre de les ciutats de Madrid, Saragossa, Tarragona, Barcelona, Girona i Figueres a Espanya i Perpinyà, Narbona, Béziers, Agde, Sète, Carcassona, Toulouse, Montpeller, Nimes, Avinyó, Aix-en-Provence, Marsella, Valence Lyon i París a França.

Durant tot l’any, quatre freqüències diàries uneixen tots dos països, incrementant-se fins a sis en temporada d’estiu, configurant una xarxa de 64 connexions.