Inauguració de l’exposició de fotografies inèdites dels transports públics de Barcelona, a l’Espai Mercè Sala

27 de gener del 2020
Demà dimarts, 28 de gener, a les 18 hores, a l’Espai Mercè Sala de TMB (estació de Diagonal L3 i L5), s’inaugurarà l’exposició Negatius de vidre. Una col·lecció singular de l’arxiu fotogràfic de TMB, produïda per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amb el suport de Fujifilm i l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya. A l’acte hi assistirà el conseller delegat de TMB, Gerardo Lertxundi.

La Fundació TMB, amb l’assessorament de l’Agrupació Fotogràfica de Catalunya, ha treballat en la digitalització i optimització de la col·lecció de 120 negatius de vidre molt ben conservats que es van trobar a les dependències de TMB. D’aquest treball ha sorgit la selecció de fotografies d’aquesta exposició.

Es tracta d’una mostra única d’instantànies històriques realitzades entre finals del segle XIX i mitjan segle XX que són testimoni de diferents moments viscuts a Barcelona relacionats amb els transports públics de la ciutat, com ara les obres de construcció del Gran Metro o de com eren els tramvies i els autobusos al primer quart del segle passat.