Comencen els treballs per a l’adaptació a persones amb mobilitat reduïda de l’intercanviador de Maragall (L4 i L5)

20/01/2020
L’obra inclou la instal·lació d’ascensors, la formació d’un vestíbul més ampli al costat Ronda Guinardó i el recrescut d’andanes

Les tasques d’obra civil compten amb un pressupost de 8,8 MEUR i un termini d’execució de 26 mesos

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat els treballs previs de desviament de serveis afectats de les obres per adaptar a persones amb mobilitat reduïda l’intercanviador de Maragall, de les línies 4 i 5 del metro, a Barcelona. Així, han començat els treballs d’obra civil d’aquesta actuació, amb un pressupost de 8,8 MEUR i un termini d’execució de 26 mesos. D’altra banda, estan adjudicats els corresponents a la instal·lació d’ascensors i escales mecàniques per un valor d’1,8 MEUR. La millora de l’accessibilitat de l’intercanviador inclou com a principals actuacions la instal·lació d’ascensors i la formació d’un vestíbul nou a l’estació de l’L4.

L’intercanviador de Maragall està format per l’estació de l’L4, sota la ronda del Guinardó, l’estació de l’L5, sota el passeig Maragall i un passadís de connexió entre ambdues estacions sota el passeig. És un important punt de connexió d’aquestes línies, que registra més de 26.000 usuaris diaris.

En l’estació de l’L4 se substituirà l’actual vestíbul, de dimensions reduïdes, per un de més ampli, que tindrà dos accessos al carrer, un a cada costat de la ronda del Guinardó. S’instal·larà un ascensor per a connectar el carrer i el vestíbul i dos per accedir a les andanes.

Pel que fa a l’estació de l’L5, s’adaptarà el vestíbul del carrer Ramon Albó, amb la instal·lació d’un un ascensor de carrer i la reconfiguració de l’espai interior, en particular, es modificarà la ubicació de les escales de connexió amb l’andana per poder posar-hi un ascensor per a connectar amb el nivell d’andana.

Al passadís de correspondència entre l’L4 i l’L5, s’eliminaran les escales existents, que se substituiran per rampes per adaptar-lo a persones amb mobilitat reduïda, alhora que s’instal·laran dos ascensors per a connectar-ne els diversos nivells amb l’andana de l’L4 direcció la Pau. Finalment, les obres comportaran el recrescut de les andanes de l’L4 i de l’L5.