TMB. Per Cap d’Any, el metro funcionarà 43 hores sense interrupció

27 de desembre del 2019
Els trens circularan des de les 5 de la matinada de dimarts, 31 de desembre, fins a la mitjanit de dimecres, 1 de gener

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) torna a posar a disposició de la ciutadania el servei de metro durant tota la nit de Cap d’Any de manera ininterrompuda. Així, vuit línies i 158 estacions de la xarxa de metro funcionaran des de les 5 del matí de dimarts, 31 de desembre, fins que finalitzi el servei de dimecres, 1 de gener, a les 12 de la nit. És a dir, es donarà servei 43 hores sense interrupció.

L’obertura del metro la nit festiva del canvi d’any busca facilitar els desplaçaments ràpids i segurs dels ciutadans de Barcelona i la seva àrea metropolitana, i forma part del dispositiu de Nadal de TMB. Metro respondrà amb una oferta i un dispositiu especials: des de les 10 de la nit de dimarts fins a les 2 de la matinada de dimecres els trens circularan a intervals de 4-5 minuts a les línies 1, 3 i 4 i de 7-8 minuts a les línies 2 i 5. Entre les 2 i les 5 del matí els trens circularan amb una freqüència de pas de 5 minuts a la línia 4 i de 7-9 minuts a la resta de línies convencionals de la xarxa.

Celebració de Cap d’Any a l’avinguda Maria Cristina
L’acte que es presumeix que serà més concorregut per seguir les campanades i rebre l’entrada del 2020 és el que promou l’Ajuntament de Barcelona a la Font Màgica de Montjuïc i l’avinguda Maria Cristina, amb un espectacle de llum, aigua i focs artificials al servei d’una coreografia multimèdia, on la música serà la protagonista principal.

Per arribar a l’avinguda Maria Cristina, TMB recomana el metro com a mitjà de transport públic idoni, concretament l’estació d’Espanya (L1 i L3), la més propera, i també les d’Hostafrancs (L1), Tarragona (L3), Rocafort (L1) i Poble Sec (L3). Un desplegament especial de personal ajudarà a regular els fluxos de passatge en aquestes estacions, tant a l’inici com al final de la festa. En tot cas es recomana als usuaris que segueixin les indicacions dels empleats i dels sistemes de megafonia i senyalització.

A causa dels preparatius de la festa, als voltants de l’emplaçament hi haurà desviaments en les línies de bus de TMB que hi circulen, inicialment la 13, la 23, la 55 i la 150, afectacions que es podran ampliar a d’altres línies segons les restriccions de trànsit que s’apliquin a la plaça d’Espanya el mateix dia 31 i l’afluència de públic.

Per a més informació es pot consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.