Renfe. Serveis essencials per a la jornada de vaga parcial del 5 de desembre

Decretats pel Ministerio de Fomento i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
· Rodalies de Catalunya prestarà el 40% del servei entre les 00.00 i les 04.00 hores, de 11.00 i les 15.00 hores i de 20.00 a 24.00 hores
· AVE-Llarga Distància garanteix la circulació del 90% dels seus serveis i Avant del 63%

Barcelona, 3 de desembre de 2019 (Renfe)
Amb motiu de la convocatòria de vaga parcial del sindicat CGT pel proper 5 de desembre, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministerio de Fomento han decretat els serveis essencials a Renfe.

Les aturades parcials estan convocades pel dia 5 desembre de 2019 en períodes de 4 hores:
– 00.00 a 04.00
– 11.00 a 15.00
– 20.00 a 24.00

En aquestes franges, Rodalies de Catalunya prestarà el 40% del seu servei habitual. Durant la resta de la jornada es prestarà el servei normal.

Els clients poden consultar aquesta informació a la pàgina web www.rodaliesdecatalunya.cat, web mobi, app’s (Rodalies de Catalunya i Renfe rodalia) i telf. 900 41 00 41.

Resta de serveis de Renfe
Durant el període d’aturades parcials, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà amb un servei del 90%. Pel que fa els serveis Avant el serveis essencials són del 63%.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. Als viatgers afectats per trens suprimits se’ls oferirà, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en el horari més aproximat al adquirit.

Els usuaris poden obtenir informació detallada al telèfon 912 320 320, al web www.renfe.com i al Twitter @Renfe.

Afectació per vaga a França
A causa de la vaga nacional interprofessional a França, convocada a partir del 5 de desembre, els trens de Renfe-SNCF en Cooperación es veuran afectats.

De manera general, no estan previstes mesures alternatives de transport en els dies de vaga. Els clients internacionals proveïts de bitllets per als trens suprimits, podran ser acomodats (en la mateixa classe i trajecte) en qualsevol altre tren de Renfe-SNCF en Cooperación que operi. Per això, serà necessari que el client es dirigeixi als punts d’atenció al client de les estacions on se’ls emetrà una tarifa especial sense despesa per al nou tren.