RENFE. Serveis essencials per a la jornada de vaga del 20 de desembre

Decretats pel Ministerio de Fomento i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies
· Rodalies de Catalunya prestarà el 66% del servei en hores punta i el 33% la resta del dia
· AVE-Llarga Distància garanteix la circulació del 90% dels seus serveis i Avant del 63%

Barcelona, 18 de desembre de 2019 (Renfe)
Amb motiu de la convocatòria de vaga, entre les 00 h i les 23 h pel proper 20 de desembre per part del sindicat CGT, el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el Ministerio de Fomento han decretat els serveis essencials a Renfe.

Es prestarà el servei d’un dia laborable en un 66% en el període comprès entre les 6.00 i les 9.30 hores i les 17.00 i les 20.30 hores. Durant la resta de la jornada serà del 33%.

Els clients poden consultar aquesta informació a la pàgina web www.rodaliesdecatalunya.cat, web mobi, app’s (Rodalies de Catalunya i Renfe rodalia) i telf. 900 41 00 41.

Durant el dia de vaga, la mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat s’assegurarà amb un servei del 90% dels trens afectats, i els trens Avant amb un servei mínim del 63%.

Canvis i reemborsament de bitllets
Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. Als viatgers afectats per trens suprimits se’ls oferirà, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en l’horari més aproximat l’adquirit.

Els usuaris poden obtenir informació detallada al telèfon 912 320 320, al web www.renfe.com i al Twitter @Renfe.

Afectació per vaga a França
A causa de la vaga nacional interprofessional a França, convocada a partir del 5 de desembre, els trens de Renfe-SNCF en Cooperación es veuen afectats.

De manera general, no estan previstes mesures alternatives de transport en els dies de vaga. Els clients internacionals proveïts de bitllets per als trens suprimits, podran ser acomodats (en la mateixa classe i trajecte) en qualsevol altre tren de Renfe-SNCF en Cooperación que operi. Per això, serà necessari que el client es dirigeixi als punts d’atenció al client de les estacions on se’ls emetrà una tarifa especial sense despesa per al nou tren.

D’altra banda, durant el període de parada laboral a França, no es garanteix que els trens de la línia de la línia R3 puguin arribar a la Tor de Querol ni que els de la R11 ho facin fins a Cerbere. En aquest cas, els trens iniciarien o finalitzarien el seu recorregut a Puigcerdà o Portbou, respectivament.