Entrada en vigor de la T-usual, l’abonament mensual de referència del transport públic de la regió de Barcelona

31 de desembre del 2019
· Des de l’1 de gener s’aplica el nou esquema tarifari del sistema integrat, que rebaixa un 25% els preus per als usuaris habituals i els joves

· Els títols adquirits el 2019 es podran utilitzar fins al 29 de febrer, excepte els trimestrals, que seran vàlids fins al 31 de març

Aquest dimecres, 1 de gener, entren en vigor les tarifes del sistema integrat per a l’any 2020 aprovades pel consell d’administració de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) el 12 de desembre passat, que són aplicables als serveis regulars de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). Així, a partir de la pròxima matinada ja es podrà comprar i utilitzar la nova T-usual, l‘abonament per a viatges il·limitats durant 30 dies, que substitueix la T-mes amb un preu un 25% inferior: 40 euros per a una zona (que seran 32 o 20 per a les famílies monoparentals i nombroses).

Altres títols que es creen són la T-casual, la T-grup i —a partir de l’1 de març— la T-familiar. Deixen d’existir la T-10, la T-50/30, la T-70/30, la T-mes i la T-trimestre en totes les variants. Baixa un 25% el preu de la T-jove i se suprimeix el cost inicial d’emissió de la T-16. S’actualitzen els preus de la T-dia, T-aire, el bitllet senzill i el bitllet aeroport. Es manté el preu de l’abonament mensual (ara T-usual) bonificat per a persones en situació d’atur.

Aclariments al web
El nou esquema tarifari del transport públic de l’àrea de Barcelona per a l’any 2020 té per objectius simplificar la gamma de títols, afavorir els usuaris habituals i captar-ne de nous amb vista a reduir emissions contaminants associades a la mobilitat privada. Al web de TMB es pot consultar una secció monogràfica sobre l’aplicació pràctica del nou esquema, així com les respostes a les preguntes més freqüents que pot suscitar.

Els títols de transport adquirits el 2019 continuaran sent vàlids després del canvi d’any, encara que alguns deixin de vendre’s: les targetes T-10, T-50/30, T-70/30 i T-mes es podran utilitzar com a màxim fins al 29 de febrer del 2020, mentre que les targetes T-trimestre, T-jove i T-70/90 es podran utilitzar fins al 31 de març.

Pel que fa a la T-4 (targeta multiviatge de tarifa reduïda per a pensionistes), l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha decidit mantenir-ne el preu de 4 euros.

Per la seva banda, TMB actualitza les tarifes del Telefèric i el Barcelona Night Tour, així com els abonaments per dies Hola Barcelona Travel Card, mentre que les del Barcelona Bus Turístic es mantenen invariables. El detall dels nous preus es podrà consultar a la secció corresponent del web de TMB.