Com serà el nou Funicular del Tibidabo?

La Cuca de Llum tindrà un disseny avançat i innovador que permetrà alliberar espai en el seu interior i augmentar la seva capacitat a 252 passatgeres i passatgers per viatge. El nou vehicle serà més ràpid -es redueix el temps del trajecte a 3 minuts- i oferirà una millor experiència i entreteniment a les persones usuàries. El nou disseny, a més, permetrà gaudir d’una visió panoràmica de tot el trajecte a través dels grans finestrals i oferir nous continguts educatius a través de pantalles i tauletes electròniques ubicades a l’interior dels vehicles.

L’interior del funicular quedarà liberalitzat, habilitant una major superfície disponible i convertint-se en un espai diàfan que oferirà una major permeabilitat visual interior. També es millorarà la il·luminació interior i es donarà més rellevància a la il·luminació exterior, que seguirà una línia més moderna i futurista, i que potenciarà el seu efecte quan es faci fosc.

La Cuca de Llum, una nova experiència lúdica i educativa
La Cuca de Llum serà la primera atracció del Tibidabo i el primer contacte amb la biodiversitat de la muntanya. A través dels seus grans finestrals, els visitants gaudiran del paisatge i podran descobrir l’entorn natural i les especies animals i vegetals que l’habiten.

La Cuca comptarà amb vídeos interactius i tauletes tàctils que oferiran nous continguts educatius sobre la muntanya i el funicular.

Traçat
Cota sobre el nivell del mar a l’estació inferior: 221,6 m
Cota sobre el nivell del mar a l’estació superior: 500,2 m
Longitud horitzontal: 1090,6 m
Desnivell: 272,1 m
Longitud segons la pendent: 1124,2 m
Pendent mitja: 25 %
Ample de via: 1400 mm

Cable tractor
Tipus de cable: Warrington Seale compacte
Diàmetre del cable tractor: 40 mm

Accionament
Potència nominal de motor principal: 806 kW
Diàmetre de la politja motriu: 3200 mm
Potència del motor auxiliar: 140 kW
Velocitat d’explotació màxima amb el motor principal: 10,0 m/s
Velocitat d’evacuació amb el motor auxiliar: 1,2 m/s

Vehicles
Nombre total de vehicles: 2
Capacitat màxima del vehicle: 252 persones
Pes del vehicle buit: 30 tones

Mes informació: www.tibidabo.cat