Territori i Sostenibilitat licita la renovació de l’enclavament de Sant Genís de l’L3 per un import de 4,6 MEUR

07/11/2019.- Les obres permetran millorar l’eficiència i fiabilitat del servei a la línia de metro

Els treballs començaran la primavera vinent i tindran un termini d’execució previst de 20 mesos
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres de renovació de l’enclavament que controla els tallers i les cotxeres de Sant Genís de l’L3 de metro, a Barcelona. Els treballs es liciten per un import de 4,6 MEUR i un termini d’execució de 20 mesos. Es preveu que les obres, que permetran millorar l’eficiència i fiabilitat del servei, comencin la primavera vinent.

Un enclavament és l’element principal d’un sistema de senyalització ferroviària, encarregat de gestionar i controlar la circulació segura dels trens en una àrea ferroviària determinada, com pot ser un tram de línia de metro amb diverses estacions, o bé uns tallers o cotxeres. Les instal·lacions de Sant Genís s’ubiquen al barri de Vall d’Hebron, entre les estacions de Penitents i Montbau de l’L3 de metro. La base de Sant Genís fa de cotxeres i també és taller per a reparacions del material rodant d’aquesta línia.

Les obres consistiran en la substitució del dispositiu actual per un de nou, electrònic, amb configuració redundant, per a una gestió més eficient de l’entrada i sortida de trens cap a la línia, així com dels moviments dins dels tallers. Amb la incorporació d’un enclavament d’última generació, s’incrementarà també el nivell d’eficiència, de disponibilitat i de seguretat, de manera que proporcionarà un millor servei a les persones usuàries.

Altres actuacions
El Departament de Territori i Sostenibilitat també té en procés d’adjudicació les actuacions de renovació de l’enclavament del Triangle Ferroviari de les línies 2, 4 i 9 de metro i dels enclavaments de relés de les estacions de Sagrada Família, Passeig de Gràcia i Paral·lel a l’L2, que sumen una inversió prevista de 8,4 MEUR.