Renfe presenta ‘Renfe as a Service’, la seva nova plataforma de mobilitat com a servei

A l’Smart City Expo World Congress a Barcelona
· Llançament d’una prova amb clients que incorporarà l’oferta de transport públic i privat més àmplia possible

Barcelona, 20 de novembre de 2019.- Renfe Operadora ha presentat avui a l’Smart City Expo World Congress ‘Renfe as a Service’ (RaaS), la nova plataforma de ‘mobilitat com a servei’ de la companyia, un dels objectius del Pla Estratègic per reforçar la posició de la companyia davant la liberalització del mercat de viatgers en el sector ferroviari. Durant els propers mesos, l’operadora realitzarà diverses licitacions públiques per la posada en marxa de la plataforma al 2020.

La plataforma ha començat una prova de concepte que tindrà una durada aproximada de tres mesos, oberta a 500 clients freqüents de la companyia, per a testar mòduls com la planificació, el tiqueting i l’atenció al client abans de la seva arribada al mercat. Els clients triats són usuaris freqüents del corredor Madrid-Barcelona.

‘Renfe as a Service’, que actualment es troba en fase de desenvolupament, busca integrar en una mateixa plataforma diferents mitjans de transport que permetin al client una solució de ‘primera i última milla’ per organitzar el seu viatge de principi a fi a través d’un únic pagament i tot això sense sortir de l’aplicació.

La plataforma RaaS, serà una plataforma oberta, pública i integradora, que incorporarà l’oferta de transport públic i privat més àmplia possible. Per aquesta primera prova, els operadors participants seran Renfe (AVE, Cercanías i Rodalies), Cabify, Karhoo (plataforma que agrupa 30.000 taxis a tota Espanya), EMT (Bus i BiciMad), TMB (Transport Metropolità de Barcelona), Consorcio de Transportes de Madrid (Bus interurbà, Metro), SABA (aparcaments) i CIRC (patinets).

Aquesta prova de concepte s’està desenvolupant amb IoMob, una de les guanyadores de la primera convocatòria de TrenLab, l’acceleradora d’startups de Renfe desenvolupada juntament amb Wayra, hub d’innovació de Telefónica.

En paral·lel a la realització d’aquesta prova, Renfe realitzarà durant els propers mesos diferents licitacions públiques per la implantació de l’Oficina del projecte, així com el desenvolupament, construcció i manteniment de la plataforma final.