El conseller Calvet visita l’estació central de Tòquio i es reuneix amb JR East, l’operador del ferrocarril urbà de la capital del Japó

11/11/2019
L’objectiu d’aquesta visita ha estat conèixer de primera ma el sistema de transport públic japonès i el funcionament d’una de les empreses ferroviàries més importants del mon amb 6.000 milions de viatges anuals

Visita a l’estació central de Tòquio
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, acompanyat del secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha visitat avui l’estació central de Tòquio, la més gran del Japó, per conèixer de primera ma el sistema de transport públic japonès. En el marc d’aquesta visita també s’ha reunit amb East Japan Railway Companyi (JR East), l’operador del ferrocarril urbà de la zona de Tòquio i l’Est de l’illa principal de Japó. Aquesta acció forma part de la missió al Japó que Calvet, juntament amb la consellera d’Empresa i Coneixement, Ángels Chacón, i el Port de Barcelona, està duent a terme aquesta setmana amb l’objectiu d’impulsar els vincles empresarials, logístics i institucionals amb Catalunya.

A l’estació central de Tòquio, Calvet i Gavín han conegut els diferents usos d’aquesta infraestructura, per on circulen diverses línies de tren com els tren bala de Shinkasen. I posteriorment s’han reunit amb els representants de JR East que, en alguns aspectes, és l’empresa ferroviària més important del món amb més de 6.000 milions de viatges anuals i una xarxa que va des de sistemes suburbans d’alta capacitat i freqüència fins a trens d’alta velocitat passant per ferrocarrils convencionals, turístics o monorail. El titular de Territori i Sostenibilitat ha destacat, precisament, que l’interessant d’aquesta visita ha estat “conèixer una companyia que abasta la totalitat del servei de transport ferroviari amb tren i integra diferents àmbits de gestió: I+D, formació, fabricació d’unitats, manteniment, infraestructura i prestació del servei amb criteris de puntualitat i eficiència”. “Les claus del seu èxit, amb el moviment de 16 milions de persones al dia, són excel·lència i la tecnologia, alta capacitat de transport i freqüència de servei”, ha definit.

Demà, Calvet visitarà el Ministeri de Territori, Infraestructures, Transport i Turisme per compartir coneixements del sistema de gestió de les infraestructures.