Adif avança en els treballs d’implantació del sistema ERTMS a la línia L’Hospitalet-Mataró

· Durant la nit d’aquest dissabte, 16 de novembre, al diumenge 17 es duran a terme operacions d’adaptació del sistema de senyalització en els túnels de Barcelona que permetran optimitzar el flux del trànsit ferroviari
· Donada la necessitat d’actuar sobre instal·lacions en servei, entre l’inici del servei i les 06.30 hores de diumenge s’estableix una programació especial i els viatgers dels trens afectats seran encaminats als serveis de Metro

Barcelona, 15 de novembre de 2019 (Adif i Renfe).
Adif executarà la nit d’aquest dissabte, 16 de novembre, al diumenge 17 una nova fase dels treballs emmarcats en el projecte d’implantació del sistema ERTMS a la línia L’Hospitalet-Mataró.

En concret, es duran a terme operacions en els dos túnels urbans de Barcelona consistents en una nova distribució del sistema de senyalització i de les balises de l’equipament ASFA (Anunci de Senyals i Frenada Automàtica) a l’àmbit de les estacions de Passeig de Gràcia i Clot i de les Bifurcacions de Sagrera, Marina i Aragó, així com en les relacions amb les línies cap a Sant Andreu Comtal i Badalona.

D’aquesta forma, es permetrà optimitzar el flux del trànsit ferroviari en aquests trajectes, en els que es pretén aprofitar al màxim les funcionalitats que ofereix el sistema ERTMS en el seu nivell 2.

Afectació al servei
Donada la necessitat d’actuar en instal·lacions en servei, es fa imprescindible interrompre la circulació als túnels de Passeig de Gràcia i Plaça de Catalunya, pel que entre l’inici del servei i les 06.30 hores del proper diumenge, Renfe ha establert una programació especial pels 20 trens que es veuran afectats.
– Trens línia R1, inicien o finalitzen el seu recorregut a Badalona
– Serveis línies R3 i R4 nord acaben o comencen a Sant Andreu Arenal
– Trens línies R2 sud inici o final a Sant Andreu Comtal
– Trens línies del sud, R2 sud i R4 sud inicien o finalitzen a Barcelona Sants

Els viatgers afectats s’encaminaran al servei de Metro a Badalona (Línia 4), Sant Andreu Comtal, Sant Andreu Arenal i L’Hospitalet (Línia 1) i Sants (Línia 5 i Línia 3)

La resta del dia, els trens circularan amb normalitat segons la seva programació habitual.

Tota la informació sobre aquesta modificació del servei es podrà consultar als webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), al telèfon d’informació 900 41 00 41, a les Apps Rodalies de Catalunya i Adif en tu móvil, així com a les xarxes socials (@rodalies, @renfe, @infoadif).

PAT-ERMTS-TUNELES_2