Rodalies de Catalunya ofereix 10.500 places addicionals als trens de Rodalies que enllacen Barcelona amb Garraf i Maresme

• Durant la revetlla, es duplica el número de places disponibles als trens de rodalia des de Barcelona
• A més, es posen en circulació cinc trens especials, dos d’ells de Barcelona a Mataró i tres a Vilanova i la Geltrú amb parada a totes les estacions

Els dies 23 i 24 de juny, Rodalies de Catalunya incrementa la seva oferta de transport amb 10.500 places addicionals, amb motiu de la revetlla de Sant Joan. La nit del diumenge i la matinada de dilluns es reforça la capacitat habitual dels trens que enllacen Barcelona amb les poblacions costeres del Garraf i de la Costa Barcelona – Maresme i la Costa Brava i s’ha previst la circulació de cinc trens especials.

Reforços R2 Sud
La línia R2 sud de Rodalies de Catalunya (Sant Vicenç de Calders- Estació de França per Vilanova i la Geltrú) és la que registra tradicionalment una major demanda en aquesta festivitat i la que comptarà amb més reforços.

Per a atendre l’increment de viatgers s’ha programat la circulació de tres trens especials, un el diumenge que sortirà de l’Estació de França a les 23.36 hores amb destinació Vilanova. El dilluns a primera hora, dos serveis especials més iniciaran el seu recorregut a Vilanova (5.15) i Sant Vicenç de Calders (5.30 hores) per tal de facilitar la tornada. De manera especial, els trens amb sortida d’Estació de França a les 21.47 i a les 22.47 hores la nit del diumenge, així com també el tren amb sortida de Sant Vicenç de Calders a les 6.01h la matinada de dilluns, efectuaran parada a Platja de Castelldefels.

A més, es duplicarà la capacitat dels trens la nit de diumenge, a partir de les 20.00 hores, als serveis direcció Vilanova i la Geltrú i Sant Vicenç de Calders, així com també la tornada el dilluns a primera hora del matí als trens amb direcció Barcelona.

Reforços al Maresme
Pel que fa als serveis de la línia que connecta amb el Maresme, els reforços es concentraran la nit de diumenge per tal de facilitar el desplaçament per celebrar la revetlla. D’aquesta manera, la nit del 23 el serveis de la línia R1 de rodalia de Barcelona (Molins de Rei – Maçanet-Massanes per Mataró) incrementarà l’oferta de transport amb la circulació de trens en doble composició.

A més està previst que circulin dos serveis especials amb destinació Mataró i sortida de L’Hospitalet del Llobregat a les 23.27 hores i a les 23.55 hores.
Aquests dos trens pararan a totes les estacions del seu recorregut.

Dispositiu de seguretat
En coordinació amb Mossos d’Esquadra i Policies Locals es desplegarà un dispositiu especial de seguretat a les poblacions on es desplacen en tren un major número de persones per celebrar la revetlla.

D’aquesta manera, des del migdia del diumenge 23 de juny fins a les 08.35 hores de dilluns 24 es desplegarà un dispositu especial de reforç de personal d’acord amb els protocols habituals a les estacions de Sant Vicenç de Calders, Vilanova i la Geltrú, Sitges, Platja de Castelldefels, Prat de Llobregat, Mataró, Ocata, el Masnou, Montgat, Arc de Triomf i Clot-Aragó. A més, els equips de seguretat acompanyaran alguns dels últims trens del dia 23 i primers del dia 24 de juny.

Per a més informació els clients es poden adreçar als telèfons 900 41 00 41 i 912 320 320, o als web rodaliesdecatalunya.cat i www.renfe.com i a les app Rodalies i Renfe Cercanías.

A més, Renfe també reforçarà els seus serveis de Llarga Distància que connecten Barcelona i Tarragona amb la Comunitat Valencia. El dispositiu preveu afegir 5.000 places addicionals a l’oferta habitual.
Barcelona, 21 de juny de 2019