Renfe posa en servei els ascensors i el nou vestíbul a l’estació de Manresa

Demà divendres 31 de maig
· D’aquesta manera, es finalitzen les obres de millora d’accessibilitat a aquesta terminal
· Renfe ha invertit 1,4 milions d’euros en l’adequació total de l’estació per ésser totalment accessible

Manresa, 30 de maig de 2019 (Renfe).
Demà divendres 31 de maig, Renfe posa en funcionament els ascensors i el nou vestíbul a l’estació de Manresa. D’aquesta manera es finalitzen les obres de millora d’accessibilitat que han suposat una inversió d’ 1,4 milions d’euros.

A més, aquestes actuacions han contemplat la renovació i modernització del vestíbul seguint el nou model d’estacions de rodalies.

Les principals actuacions han consistit en:
– Instal·lació de dos ascensors d’accés a les andanes
– Reorganització el vestíbul de l’estació i redistribució dels espais pel nou model d’atenció i venta al client a estacions de Rodalies
– Recreixement d’andanes
– Rehabilitació i millora de l’enllumenat del vestíbul, andanes i pas inferior
– Prolongar i rehabilitar les marquesines de les andanes
– Nous encaminaments al vestíbul amb una redistribució dels controls d’accessos d’entrada i sortida

L’estació de Manresa disposa de 69 serveis de la línia R4 i 6 serveis dels serveis regionals de la línia R12 que connecta directament amb Cervera, Tàrrega o Lleida. Diàriament, aquesta estació és utilitzada per més de 3.200 persones de mitjana en un dia laborable i ofereix una connexió entre la capital del Bages i el centre de Barcelona a partir d’una hora i 9 minuts.

Pla d’estacions de Renfe per a rodalia de Barcelona
Aquestes millores a les estacions de rodalies s’emmarquen en el Pla d’estacions de Renfe per a la rodalia de Barcelona. En total, Renfe invertirà prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.