Renfe Mercancías comença un nou trànsit per a Coolrail entre Valencia, Barcelona i Rotterdam

· El trànsit consistirà en sis trens setmanals per sentit, tres amb origen a València i tres a Barcelona
· L’operació permetrà realitzar un transport bimodal de ferrocarril i carretera

Barcelona, 09 de maig de 2019 (Renfe).
Renfe Mercancías comença un nou trànsit de fruites i hortalisses entre Valencia – Barcelona i Rotterdam per la companyia holandesa Coolrail.

El trànsit consistirà en sis trens setmanals per sentit, tres dels quals s’inicien a Valencia amb Reefers (contenidors frigorífics) carregats en origen amb fruita i verdura. A Barcelona es completa el tren amb productes carregats també en contenidors. Des de la Ciutat Comtal els trens es desplaçaran per ferrocarril fins a la frontera on es transbordarà a trens de la SNCF que la transportaran fins a la seva destinació final a Rotterdam.

Cada tren té una capacitat per a transportar fins a 1.300 tones.

Coolrail és una companyia holandesa especialitzada en el transport d’aliments frescos entre el sud i el nord d’Europa. Al igual que Renfe Mercanías està implicada en la reducció del impacte mediambiental del transporte, el que ha portat a reduir la quota de mercaderia que desplaçava en la seva totalitat amb camions. La nova connexió farà possible que combini el transport per ferrocarril amb la conseqüent reducció de les emissions de CO2 y permetrà que els productes arribin al consumidor de manera ràpida i fiable.