Reforç del transport públic per a la diada de Sant Jordi a Barcelona

18 d’abril del 2019
TMB recomana l’ús del metro en els desplaçaments al centre de la ciutat dimarts 23 d’abril

Amb motiu de la celebració de la diada de Sant Jordi a Barcelona, el proper dimarts 23 d’abril Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) recomana el metro per als desplaçaments fins als diferents actes que s’organitzen en aquesta tradicional jornada, especialment al centre de la ciutat. El servei es reforçarà amb més trens entre les 10 i les 21.30 hores i també s’ha preparat un desplegament especial de personal i efectius de seguretat a les estacions del sector central de Barcelona.

En aquest sentit, les múltiples activitats previstes durant la diada provocaran una ocupació de la via pública, sobretot a l’entorn de la plaça Catalunya i la Rambla, que afectarà la circulació d’algunes línies de bus de TMB en aquesta zona al llarg de tot el dia, en forma de desviaments o limitacions de recorregut.

Per a més informació sobre les alteracions i recomanacions de transport públic es podrà consultar l’avís corresponent a la secció d’estat del servei del web de TMB.

13a edició del Concurs de Relats Curts de TMB
Precisament entre les accions que TMB organitza amb la seva habitual voluntat de participació en les activitats ciutadanes, enguany cal destacar l’organització del 13è Concurs de Relats Curts, una fórmula original i participativa perquè els ciutadans s’exercitin en l’escriptura i la lectura.

En aquesta tretzena edició del concurs, que va estar oberta a la participació del 4 de març al 9 d’abril, els participants van poder triar entre tres categories: Relat Lliure, TweetRelat i Instarelat. Ja tenim les històries finalistes de les tres seccions i els guanyadors es coneixeran en un acte que tindrà lloc el proper 25 d’abril.

La iniciativa es fa amb la col·laboració de Marvel Studios, l’Institut de Cultura de Barcelona, a través dels programes Grec Festival de Barcelona, i també l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

El guanyador al millor relat lliure s’endurà un viatge a Las Vegas i hi ha altres premis relacionats amb la literatura, com e-books, lots de llibres, inscripcions a cursos d’escriptura de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès i invitacions per al Grec Festival 2019.
Enguany, la 13a edició del concurs ha rebut 1.111 històries en la categoria de Relat Lliure, 434 TweetRelats i 78 participacions a Instagram.

Un drac es passejarà pels transports de TMB
Com a novetat, enguany, la diada de Sant Jordi es viurà a les xarxes de metro i autobusos de TMB. Es repartiran punts de llibre entre els usuaris i un drac es passejarà per les instal·lacions al llarg del dia, entregant petits obsequis als usuaris. Les persones que es trobin amb el drac poden fer-se fotografies i compartir-les a les xarxes socials amb l’etiqueta #SantJordiTMB.