El Tren dels Llacs comença la temporada el dissabte 20 d’abril

· Es realitzaran 28 circulacions: 24 amb el tren històric i 4 amb el tren panoràmic
· El recorregut amb tren panoràmic permet no interrompre el servei durant els dies de més calor i fer el trajecte amb el màxim confort

El Tren dels Llacs torna a circular a partir del proper dissabte 20 d’abril en una nova temporada que s’allargarà fins al dia 2 de novembre. Enguany es faran un total de 28 circulacions, de les quals 24 seran del Tren dels Llacs Històric i 4 del Tren dels Llacs Panoràmic, aquest últim en l’època de calor, concretament del 20 de juliol al 10 d’agost.

El Tren dels Llacs fa un recorregut que permet als viatgers retrocedir en el temps i esdevè una experiència imprescindible per als amants del ferrocarril i de la natura en estat pur. La via transcorre per la dreta del riu Segre des de Lleida fins a Balaguer per una via única en un itinerari planer fins arribar a les primeres muralles muntanyoses de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa. Ben aviat, el tren forma part de la conca del riu Noguera Pallaresa que l’acompanyarà, entre embassaments i serralades muntanyoses com el Montsec, fins a la Pobla de Segur, la darrera parada. Per arribar-hi, el tren haurà passat per un total de 41 túnels i 31 ponts en els 89 quilòmetres de traçat.

L’experiència, però, va molt més enllà, ja que durant el recorregut els viatgers poden degustar productes típics del territori i tastar coca de recapte, a més de comptar amb un servei de guiatge que explica els diferents punts per on passa. Les persones que viatgin amb el Tren dels Llacs tenen l’oportunitat de descobrir altres atractius del territori amb l’oferta complementària de visites com, per exemple, el “Tast de cerveses de muntanya”: per descobrir la cerveseria artesanal del Pirineu, una proposta que és novetat del 2019; “Un Tomb per la Pobla de Segur”: sortida per gaudir els secrets modernistes d’aquesta localitat; “Les Botigues de Salàs”: viatge nostàlgic en el temps; “Gerri de la Sal”: visita dels salins; “La Llum de la Vall Fosca”: excursió per visitar el bressol de l’energia hidroelèctrica a Catalunya o “Tremp Isona i Castell de Llordà”: per conéixer el Pallars endins i les seves singularitats.

Pel que fa al material mòbil històric amb el qual es realitza el viatge del Tren dels Llacs, les dues locomotores diésel que lideren el trajecte són dels models 10817 i 10820 i van ser construides l’any 1968, concebudes per a prestar serveis mixtes de línia i maniobres. Són conegudes també com a “ye-yés”. El material remolcat està format per quatre cotxes d’època de la sèrie 6000; un cotxe cafeteria, on a més d’una espaiosa barra des d’on contemplar el paisatge que travassem hi trobarem varis seients amb taules, i per últim també incorpora un cotxe furgó postal. La capacitat del Tren dels Llacs històric és de 280 persones assegudes.

El Tren dels Llacs Panoràmic, les millors vistes sobre rails
Coincidint amb els mesos de més calor, l’experiència del Tren dels Llacs es realitza amb trens panoramics. Del 20 de juliol al 10 d’agost, es realitzaran quatre circulacions on famílies i grups d’amics podran conéixer de ben a prop el territori català d’una forma ben original. Gràcies al seu disseny diàfan i obert, proporcionat per les seves finestres de grans dimensiones, els viatgers gaudeixen de les espectaculars vistes que es troben al llarg del recorregut.

Durant el trajecte, els usuaris viatjaran amb el màxim confort amb les noves unitats de la línia Lleida-La Pobla. A més, compten amb servei d’informació al viatger amb equips de megafonia, intèrfons i endolls a l’interior per carregar qualsevol aparell electrònic. Els trens estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda i disposen d’espais per col·locar cotxets de nadons, bicicletes i cadires de rodes. Els trens tenen una longitud d’uns 50 metres i tenen una capacitat màxima per a 201 viatgers cadascun (104 dels quals, asseguts).

Com adquirir els bitllets
Per a poder viatjar en el Tren dels Llacs cal fer reserva amb antelació. Els bitllets es poden reservar i comprar, presencialment o per telèfon, a:
– Barcelona: a l’Espai Provença, ubicat a l’Estació de Provença d’FGC (vestíbul Balmes – Rosselló). Telèfon 93.366.45.53.
– Lleida: als punts d’Informació de l’Oficina de Turisme de Catalunya a Lleida:
– Punt d’Informació i venda enfront de l’estació Lleida-Pirineus. Telèfon: 973 24 88 40 – 973 03 29 97.
– Punt d’Informació Seu Vella. Telèfon: 973 23 84 46.
– Punt d’Informació Aeroport Lleida-Alguaire. Telèfon: 973 03 27 44
– La Pobla de Segur: a l’Oficina de Turisme de la Pobla de Segur. Telèfon: 973 68 02 57.

Per a més informació: http://www.trendelsllacs.cat/