FGC instal·larà una nova subcentral elèctrica a l’estació de Bellaterra que estalviarà energia i millorarà el servei

27/03/2019
Aquesta instal·lació garantirà el servei ferroviari dels propers anys a la línia Barcelona-Vallès sense que es produeixin baixades de la tensió elèctrica
Amb una durada prevista de les obres de sis mesos, la subcentral de Bellaterra se situarà estratègicament entre les subcentrals existents de Sant Cugat i Sant Quirze.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) iniciarà a principis del mes d’abril les obres de la nova subestació de tracció a l’estació de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès) de la línia Barcelona-Vallès. Aquesta instal·lació s’inscriu en el conjunt d’actuacions necessàries per a la posada en servei dels nous itineraris del Metro del Vallès per als propers anys i permetrà garantir el servei comercial de trens sense caigudes de tensió.

La nova subcentral se situarà estratègicament entre les subcentrals existents a les estacions de Sant Cugat i Sant Quirze. Les obres de la primera fase que executarà l’obra civil, és a dir, la construcció del recinte que posteriorment albergarà les instal·lacions elèctriques que subministrin energia a la línia ferroviària, s’iniciaran la primera setmana d’abril i tenen una durada prevista de sis mesos.

Per tal de garantir la seva integració amb l’entorn paisatgístic, l’edifici que albergarà les instal·lacions serà soterrat. Degut a l’emplaçament de la nova subestació, sota la via verda de Bellaterra, durant l’obra s’habilitarà un desviament parcial d’aquest camí per mantenir-lo sempre en servei. Un cop finalitzada l’obra, el traçat d’aquest camí tornarà al seu recorregut original.