La circulació ferroviària està interrompuda entre les estacions de Sant Vicenç de Castellet i Manresa, a causa de la col·lisió frontal, entre dos trens de viatgers.

Nota de premsa de Renfe. 08/02/2019. Actualització 22.00 hores.

La circulació ferroviària està interrompuda des de les 18.26 hores d’avui entre les estacions de Sant Vicenç de Castellet i Manresa, a causa de la col·lisió frontal, per causes desconegudes, entre dos trens de viatgers al punt quilomètric 306,500, situat a l’alçada de l’estació de Castellgalí. Els trens implicats feien els trajectes Lleida -L’Hospitalet de Llobregat i Sant Vicenç de Calders -Manresa, respectivament.

Resultat d’aquest accident una persona ha resultat morta, la maquinista del tren i el balanç provisional és de 4 ferits de caràcter greu, 9 menys greus i al menys 95 contusionats. La resta de viatgers, uns 400 en total, han estat evacuats.

Renfe ha habilitat Punts d’atenció a les víctimes i familiars a l’estació de Manresa i Barcelona Sants així com el telèfon específic 900101020

Una vegada s’ha tingut coneixement dels fets, Adif i Renfe han mobilitzat tots els recursos disponibles per atendre els viatgers afectats i han avisat els serveis d’ajut extern, que en aquests moments estan actuant al punt de la incidència.

S’ha obert una investigació per a determinar les causes exactes que han provocat aquest accident.

Per tal de garantir la mobilitat dels viatgers de les línies R4 i R12, Renfe ha establert un pla de transport alternatiu Sant Vicenç de Castellet – Manresa que es mantindrà durant el cap de setmana.

Com a conseqüència de l’accident han descarrilat els primers cotxes de les dues unitats. Renfe ha enviat personal i equipament tècnic per procedir al seu encarrilament i posterior retirada.

Els viatgers poden trobar la informació sobre horaris i serveis a través de la megafonia d’estacions i trens, servei Transmet, així com als telèfons d’informació 900 41 00 41 i 912 320 320, a través de les xarxes socials, a l’app de Rodalies i als webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es.

Des de aquesta associació, transmetem el nostre més sincer condol per la mort de la jove maquinista als seus familiars i desitgem el rapit restabliment i recuperació de les persones accidentades