TRAM i la Fundació IReS signen un acord de col·laboració per finançar els estudis de joves en situació de vulnerabilitat

· TRAM col·laborarà adherint-se al Repte 22, una iniciativa per finançar 22 beques per als joves del Projecte Click de la Fundació IReS
· El suport de TRAM facilitarà l’accés d’alguns joves a una oferta formativa que els permeti desenvolupar el seu recorregut professional

Barcelona, 19 de desembre de 2018. TRAM i la Fundació IReS han signat per primer cop un conveni de col·laboració per finançar beques per a joves en situació de vulnerabilitat que viuen al districte de Sant Martí de Barcelona.

Amb la signatura d’aquest conveni, TRAM inicia la seva relació de col·laboració amb la Fundació IReS destinant 3.000€ al Repte 22, la iniciativa de la Fundació IReS amb la col·laboració del 22@Network per aconseguir 22 beques per a joves del Projecte Click.

Actualment, adolescents i joves en situació d’exclusió social es troben amb diverses dificultats per a desenvolupar un procés formatiu de qualitat. Es tracta d’un col·lectiu especialment vulnerable, afectat per la crisi econòmica i amb una de les taxes d’atur que més ha augmentat en els darrers anys. Segons dades d’Idescat del primer trimestre de 2018, el 29’5% de joves entre 16 a 24 anys es troba a l’atur. Un fet que s’agreuja per la manca d’oportunitats i d’opcions de formació, orientació i inserció per als joves.

Segons les enquestes realitzades per l’equip tècnic del Projecte Click d’IReS, més del 50% dels adolescents i joves no saben què volen fer i gairebé un 75% no saben com buscar feina. Tant ells com les seves famílies han de fer front a unes despeses que sovint no poden assumir, fet que dificulta encara més accedir a una via de sortida que els permeti deixar enrere la seva situació de vulnerabilitat.

Per aquesta raó, l’objectiu de la Fundació és aconseguir 22 beques “Click” que permetin a nois i noies continuar amb el seu recorregut formatiu durant el curs escolar. L’import d’una beca cobreix tot un any escolar, permetent personalitzar i adaptar-se a les necessitats de cada jove. A més del suport socioeducatiu que es duu a terme des del Projecte Click, s’inclou un pla de treball personalitzat, matrícules a formacions, l’acompanyament especialitzat del jove i del seu entorn familiar i la cobertura del cost de materials escolars, transport, etc.

D’aquesta manera, TRAM s’adhereix a aquest compromís a llarg termini i ajudant a adolescents i joves en risc d’exclusió la capacitat d’assumir el cost d’una formació completa, facilitant alhora el seu accés a noves oportunitats en l’àmbit pre-laboral i social.

La signatura d’aquest conveni de col·laboració va tenir lloc el passat 12 de desembre a les oficines de TRAM Besòs i hi van participar el Director Gerent de TRAM Operadora, Joaquim Maria Bestit i la Directora de la Fundació IReS, Montse Tohà.

Home