Territori i Sostenibilitat licita les obres per a completar l’estació de l’L5 d’Ernest Lluch per un valor de 15,8 MEUR

20/12/2018.- Territori i Sostenibilitat
· L’actuació inclou els elements d’arquitectura i instal·lacions que permetran posar en servei l’estació durant el 2021
· La nova infraestructura, que serà intercanviador amb el tramvia, donarà servei de metro a una zona on s’està produint un important creixement urbanístic

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert la licitació, per un import de 15,8 MEUR, de les obres d’arquitectura i instal·lacions de la nova estació d’Ernest Lluch de l’L5 de metro, situada als municipis de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat. Aquesta actuació permetrà completar aquesta estació, que ja té executada l’obra civil, amb la previsió que entri en funcionament durant el 2021. Aquesta licitació se sumarà a una altra durant el 2019 per completar les obres d’arquitectura i instal·lacions, que tenen un cost global de 17,2 milions.

La nova parada de l’L5 permetrà la correspondència amb les línies T1, T2 i T3 del Trambaix i se situa entre dues estacions, Collblanc i Pubilla Cases, força distanciades entre si: en concret, 1.200 metres, un dels trams més llargs entre estacions que existeix actualment a la xarxa de metro, on la mitjana és d’uns 700-800 metres. Permetrà donar cobertura de metro a una zona on, a més, s’està produint un important creixement urbanístic.

Les obres d’infraestructura de l’estació estan finalitzades des de fa més de cinc anys. Els treballs que ara s’impulsen inclouen el condicionament interior, la formació dels accessos, l’arquitectura, els acabats i les instal·lacions (electricitat, ventilació, telecomunicacions, radiotelefonia, senyalització ferroviària, etc) juntament amb les construccions auxiliars de la nova estació (escales, ascensors, pous de ventilació i andanes), així com un nou pou de ventilació i un conjunt d’actuacions de reforç i drenatge de la infraestructura. El termini d’execució de l’obra és de 24 mesos.

L’estació disposarà de tres nivells: carrer, vestíbul i andanes. El vestíbul, amb un accés per municipi a banda i banda del carrer de Collblanc, se situa a la cruïlla de la parada del Trambaix. A l’altre extrem de l’estació, a la cantonada amb el carrer d’Ernest Lluch de l’Hospitalet de Llobregat, s’emplaçarà la sortida d’emergència.