Finalitza la reforma dels primers trens continus del metro de Barcelona

7/08/2018.- Les sis composicions de la sèrie 2000 han passat el procés de remodelació interior i exterior perquè puguin donar servei força anys més en les millors condicions.

La setmana passada va començar a circular dins el carrusel de la línia 3 de metro el sisè i últim tren de la sèrie 2000 que ha passat el procés de reforma i actualització. Es tracta de la composició formada pels cotxes motors 2013-2016, que estarà un mes a prova abans de ser oficialment donada d’alta.

Ha culminat així el procés iniciat el 2015 amb la composició 2001-2004, que suposa una inversió de 7 milions d’euros. Reformar trens que passen dels 20-25 anys és una pràctica habitual en la gestió del material mòbil ferroviari, perquè amb un cost moderat es pot allargar la vida dels vehicles i equiparar-los als més moderns.