Adif executa actuacions de millora de la infraestructura entre Rubí i Castellbisbal

· Renfe habilita un servei alternatiu per carretera en aquest trajecte pels trens de la línia R8 de rodalia.
· Les actuacions al túnel de Rubí permetran suprimir una Limitació Temporal de Velocitat.

Barcelona, 27 d’agost de 2018 (Adif i Renfe).
Adif executarà entre el 3 de setembre i el 23 de desembre obres de millora de la infraestructura al túnel de Rubí, entre les estacions de Rubí i Castellbisbal. Donada la necessitat d’actuar en l’àmbit de la plataforma ferroviària, Adif ha programat l’execució d’aquests treballs en diferents intervals horaris amb l’objectiu de reduir les afectacions al servei comercial.

Segons la planificació establerta, de dilluns a dissabte, inclosos festius, s’interromprà la circulació entre les 14.45 h. i les 19.45 h., mentre que els diumenges el trànsit de trens es restringirà entre les 07.00 h. i les 14.00 h. Per tal de garantir la mobilitat dels clients en els intervals d’interrupció total de la circulació, Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera entre les estacions de Rubí i Castellbisbal a la línia R8 de Rodalies de Catalunya (Granollers Centre-Martorell per Cerdanyola Universitat). Entre Castellbisbal i Martorell els viatgers podran utilitzar els serveis de la línia R4 de rodalia de Barcelona.

Tota la informació sobre aquesta modificació del servei es podrà consultar als webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es (apartat Estat de la Xarxa), al telèfon d’informació 900 41 00 41, a les Apps Rodalies de Catalunya i Adif en tu móvil, així com a les xarxes socials (@rodalies @renfe i @InfoAdif).

Millora de la infraestructura al túnel de Rubí
L’objectiu d’aquestes operacions és optimitzar els paràmetres de seguretat de l’estructura d’aquest túnel, de 900 metres de longitud aproximada, reduint d’aquesta forma les necessitats de manteniment i permetent també suprimir la Limitació Temporal de Velocitat (LTV) existent actualment, el que redundarà en una reducció dels temps de viatge.

Aquesta actuació s’ha determinat després de les inspeccions tècniques dutes a terme per Adif i les campanyes de control tant del terreny com de l’estructura del túnel. Les operacions consistiran en un reforç de l’esmentada estructura amb elements metàl·lics i el formigonat entre aquests i la volta existent.