Finalitza la primera fase dels treballs per introduir tecnologia de línies d’alta velocitat al Metro del Vallès

12/06/2018.- Aquests treballs de millora de la infraestructura consisteixen en la renovació dels aparells de via a Sant Cugat per reduir la contaminació acústica del pas dels trens.
El cap de setmana del 16 i 17 de juny s’interromprà el servei entre les esta-cions de Sant Cugat i Volpelleres. FGC oferirà servei d’autobús substitutori per garantir la mobilitat dels viatgers entre Valldoreix i Volpelleres.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha finalitzat amb èxit les obres a les vies que tenia programades per aquest cap de setmana, 9 i 10 de juny, a Sant Cugat del Vallès. Aquests treballs de millora de la infraestructura han suposat la interrupció del servei de la línia S1 (Terrassa) en el tram entre Sant Cugat i Hospital General.

L’objectiu d’aquests treballs és la reducció de la contaminació acústica del pas dels trens per Sant Cugat mitjançant la renovació dels aparells de via. Els nous aparells de via, que incorporen creuers de punta mòbil, són una tecnologia específicament desenvolupada per a les línies d’alta velocitat, però que FGC aprofita pels beneficis que aporten en la minimització de la contaminació acústica. Així mateix, també s’està instal·lant una manta antivibratòria sota la capa de balast.

Una vegada finalitzada aquesta primera fase de les obres, FGC té programada una segona fase per aquest cap de setmana, 16 i 17 de juny. Així , el divendres dia 15 a partir de les 22.00h i els dies 16 i 17 de juny s’interromprà el servei d’un tram de la línia S2 (Sabadell) d’FGC. El tram afectat pels treballs de millora és el comprès entre les estacions de Sant Cugat i Volpelleres de la línia Barcelona-Vallès. FGC oferirà servei d’autobús substitutori entre Valldoreix i Volpelleres.

Obres FGC Sant Cugat
Els aparells de via, construïts a Astúries, van arribar a la base de manteniment d’FGC en 18 tràilers de transport especials. El muntatge, donades les característiques d’aquests aparells, es duu a terme amb maquinaria molt específica. L’alineació dels aparells, que mesuren 35m de llarg i pesen 70 tones cada un, es fa amb topografia de precisió mil·limètrica. Per als treballs de muntatge cal coordinar la feina de 60 persones especialitzades en el muntatge de via, catenària, senyalització, trens de treball i maquinaria diversa.

FGC lamenta les molèsties que aquests treballs de manteniment de la infraestructura poden ocasionar als veïns de Sant Cugat. Tot i això, s’espera que els beneficis de les millores introduïdes es comencin a notar les properes setmanes.

Video FGC Obres Sant Cugat