Festa del comerç al carrer, Sant Andreu de Palomar. Dia de l’Associacionisme Cultural

El 27 de maig de 2014 el Govern va declarar el 4 de juny Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), instaurant així una jornada dedicada a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català. La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé. La declaració s’emmarca en l’acompliment del Pla de l’Associacionisme Cultural que ha impulsat el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Jornades de portes obertes al equipaments culturals associatius

Nom entitat: Agrupament Ferroviari de Barcelona
Activitat:  Jornada de portes obertes a l’Agrupament Ferroviari de Barcelona
Descripció:  L’Agrupament Ferroviari de Barcelona obre les portes del seu nou local a veïns i afeccionats per a que ens puguin conèixer i veure les nostres maquetes i material ferroviari històric.
A més, coincidint amb la Festa del Comerç al carrer a la Rambla d’Onze de Setembre, hi instal·larem una carpa amb trens de joguina per a nens/es  i exposarem el tren de cinc polzades per a que la mainada hi pugui pujar.
Dates i horaris Dissabte  dia 2 de juny de 10:00 a 20:00h
Adreça  carrer Virgili, 45, E – 08030 Barcelona

Més informació:  Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Dia de l’Associacionisme.

Ajuntament de Barcelona. Districte de Sant Andreu