Renfe licita les obres de construcció de la nova estació de Santa Perpètua de la Mogoda

La futura estació comptarà amb els serveis de la R8 de rodalia de Barcelona.
• Les actuacions disposen d’un pressupost de 2,5 milions d’euros.
• La nova estació donarà servei a la zona de Granja Soldevilla completant a l’estació actual situada a la R3.

Barcelona, 25 de maig de 2018 (Renfe).
Renfe ha licitat les obres de construcció de la futura estació de Santa Perpètua de la Mogoda, que s’ubicarà a la línia R8 de Rodalies de Catalunya (Granollers Centre – Martorell per Cerdanyola Universitat). Aquestes actuacions han de disposar d’un pressupost de 2.529.882 euros ii comptaran amb un termini d’execució de 9 mesos.

Actualment Santa Perpètua compta amb una estació de rodalia situada en la línia R3 que permet enllaçar la població amb Barcelona en un temps de viatge de 16 minuts. Amb la nova estació es donarà servei a la zona de la Granja Soldevilla i als barris de Terrablanca i Can Folguera.

Les actuacions previstes en el projecte per a la construcció de la futura estació inclouen:

– Nou edifici de viatgers on a la zona de vestíbul s’ubicarà el Punt d’Atenció al Viatger, així com màquines autovenda i control d’accessos
– Pas inferior de connexió entre andanes
– Recreixement, repavimentació i encaminaments
– Sistemes d’Informació al viatger
– Urbanització d’accessos
– Ascensors
– Noves marquesines
– Integració paisatgística de les noves instal·lacions

Pla d’estacions de Renfe per rodalies de Barcelona
La construcció de la nova estació complementa el Pla d’estacions de Renfe que Renfe està duent a terme a la rodalia de Barcelona. En total, Renfe invertirà prop de 100 milions d’euros en actuacions centrades principalment en la millora de l’accessibilitat, així com altres tasques de modernització de 39 estacions de la rodalia de Barcelona.