FGC millora els enllaços del Funicular de Vallvidrera amb els trens direcció Pl. Catalunya

08/05/2018.-
Els horaris de cap de setmana en la franja de 07.00h a 9.00h es modifiquen a partir del dissabte 12 de maig.
Els canvis faciliten als usuaris del funicular la correspondència amb els trens amb destinació Pl. Catalunya.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) modifica a partir del proper dissabte dia 12 de maig els horaris del Funicular de Vallvidrera del cap de setmana. Concretament, es modificaran els horaris de les circulacions compreses entre la franja horària de 07.00h a 09.00h del matí dels dissabtes i dels festius.

Amb aquesta modificació FGC optimitza els enllaços dels horaris del Funicular amb els horaris dels trens de les línies S1 i S2 que passen per l’estació de Peu del Funicular direcció Pl. Catalunya i d’aquesta manera millora la mobilitats dels viatgers que han d’utilitzar els dos mitjans de transport el cap de setmana. El moviment de viatgers al funicular dissabtes i diumenges supera els 221.000 viatgers anuals, prop de 2.100 persones al dia.

Els nous horaris, sorgits arran d’una proposta de l’Associació de Veïns de Vallvidrera, ja es poden consultar al cercador del web de Ferrocarrils www.fgc.cat, a l’aplicació per a mòbils d’FGC o trucant al telèfon d’atenció al client 012.

Dispositiu de reforç els caps de setmana
Aquesta millora se suma al dispositiu de reforç del servei del Funicular de Vallvidrera que FGC posa en pràctica els caps de setmana des del mes de març del 2017. L’objectiu d’aquest dispositiu és preservar l’ordre en els fluxos de viatgers i ciclistes a les entrades i sortides al funicular, així com maximitzar l’aprofitament de les places que s’ofereixen.

L’operatiu manté la regularitat del servei, sense produir cues ni esperes innecessàries els caps de setmana, quan el volum de viatgers és important, atès que també fan ús del servei del funicular un nombre elevat de ciclistes i de grups. Al mateix temps, s’informa als portadors de bicicletes de les condicions de viatge incidint en la convivència i el civisme dins els espais del Funicular de Vallvidrera.