Renfe invertirà 14,9 milions d’euros en la remodelació de 16 trens del servei de rodalia

La inversió s’emmarca en el Pla de Millora de l’Accessibilitat de l’Operadora.
· Del total, 14 corresponen a la sèrie 447 que circulen entre Barcelona i Puigcerdà.
· Aquesta inversió s’afegeix als 20 milions d’euros que Renfe destina annualment a millorar l’accessibilitat dels trens de Rodalies.

Barcelona, 02 de març de 2018.- El Consell d’Administració de Renfe ha aprovat una inversió addicional de 14,9 milions d’euros en l’adaptació per a persones de mobilitat reduïda de 16 unitats de la sèrie 447. Catorze d’aquests trens que presten servei a la línia Barcelona – Puigcerdà en el nucli de rodalia de Barcelona.

Aquesta inversió addicional s’emmarca en el Pla d’Accessibilitat que Renfe ha dissenyat amb l’objectiu de fer que tota la seva flota de trens sigui accessible pels viatgers amb limitacions de la seva mobilitat. En aquest cas, l’adequació es concretarà als cotxes centrals de les 16 unitats que es reformaran, on es rebaixarà el pis per adaptar-li una porta amb una rampa que faciliti l’accés directe al tren des de les andanes de les estacions. En aquest espai s’instal·larà un lavabo, també accessible.

Les remodelacions es realitzaran aprofitant el període que els trens han de romandre en els tallers pels seu manteniment, de manera que la immobilització dels vehicles afecti els menys possible al servei. En aquest context, la previsió per completar les tasques comprèn fins finals de 2020.

Aquestes actuacions completen les millores de confort que es van realitzar a la primavera de 2013. Renfe va invertir 2,1 milions d’euros en millorar l’ergonomia dels seients i la capacitat d’elements com portabicicletes i portaesquís a 14 trens de la línia Barcelona – Puigcerdà. Aquesta transformació va permetre donar resposta a una de les demandes més freqüents dels clients de la línia que és el confort a l’interior del trens.

Inversió annual de 20 milions d’euros
Aquesta inversió s’afegeix al pla que està desenvolupant Renfe per que tota la seva flota sigui accessible. Al llarg de 2017, Renfe ha executat treballs a 22 unitats 447 que ja són accessibles per a les persones amb mobilitat reduïda. Aquestes actuacions suposaran una inversió de 20 milions d’euros pel 2018.

Aquestes unitats reformades, es sumen als trens Civia de Renfe i permeten comptar amb un 61% de la flota accessible.

La plataforma Civia, el model
Els trens de la sèrie 447 es modificaran segons els paràmetres d’accessibilitat de model Civia, la plataforma tecnològica dissenyada per Renfe que compte amb característiques específiques pels seus serveis de Rodalies. Els Civia compten amb un cotxe de pis baix que permet l’accés directe i sense interrupció des de les andanes, espai per a cadires de rodes i lavabos adaptats per persones amb mobilitat reduïda.